eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Atomrobbanás
Nyitókép: You Tube

Ezekre a helyekre lehetne menekülni atomtámadás esetén

A Google mesterséges intelligenciája több javaslattal is előállt.

A jelenleg is tartó fegyveres konfliktusok miatt aggódó britek megnyugtatására érdeklődték meg Bardtól, a Google MI-jétől, hogy hol a legbiztonságosabb tartózkodni egy esetlegesen Londont ért nukleáris támadás esetén - írja a Daily Star cikke nyomán az Origo.

A mesterséges intelligencia négy olyan helyszínt is megjelölt, ahol a legjobbak a túlélési esélyek: az Orknely-szigeteken található Kirkwall, a Shetland-szigeteki Lerwick, a walesi Anglesey és Cornwall. Választásait meg is indokolta:

  • Kirkwall az Orkney-szigetek legnagyobb városa és fővárosa, Skócia északi partjainál. Az Orkney-szigetek viszonylag távol vannak és alacsony népsűrűségűek, kevés az esély, hogy támadás célpontjaivá válnak.

  • Lerwick a Shetland-szigetek legnagyobb városa, egyben a Brit-szigetek legészakibb városa. A biztonságot a távolság és az alacsony népsűrűség adja.
  • Anglesey egy sziget és megye Wales északnyugati részén, két híddal összekötve a szárazfölddel. Nagyon valószínűtlen, hogy célponttá válna.

  • Cornwall Angliának a Tamar folyótól és Devontól délnyugatra fekvő félszigeten elhelyezkedő legnyugatibb megyéje, szintén a távolság és a népsűrűség miatt lehet biztonságos.

Bardnak további tanácsai is voltak a túléléshez, szerinte a magasak fekvő területek és a nemzeti parkok is viszonylagos védelmet nyújthatnak.

Hozzátette még, hogy ha az ember vidéken tartózkodik, egy óvóhely vagy pince lehet a legjobb hely ilyen esetben. Városi környezetben az a jó, ha például metróállomáson vagy mélygarázsban vagyunk. A cikk szerint azonban fontos kiemelni, hogy egyetlen hely sincs, amelyik teljes biztonságot nyújtana egy nukleáris csapás elől, a felsorolt városok csupán jobb esélyt kínálnak.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×