eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Nyitókép: YouTube/ABC News/Reuters

Egy több mint 100 méter magas villódzó gömb tartja lázban az amerikaiakat - videók

Az amúgy is a látványos és monumentális megoldásokat halmozó Las Vegas vonta magára a figyelmet.

Egy 111 méter magas gömb, ami belül színház, kívül pedig teljes egészében kijelző - ez a Sphere, az amerikai szerencsejáték-főváros, Las Vegas vadonatúj látványossága.

Az amerikai függetlenség napján beüzemelt létesítmény 18 ezer férőhelyes, és belülről is egy nagy képernyő, a felületen teljesen körbefutva, 16K-s pixelsűrűségű felbontással.

Kívülről 1,2 millió LED-modul borítja 520 ezer négyzetméteren, amit helyi idő szerint kedd este üzemeltek be először - írta a The Verge alapján a hvg.hu. Hatalmas Hold és Föld, gigantikus szem és színesen villódzó fénygömb - látványos vizuális elemeket vonultatott fel a Sphere.

A megépítése egyébként több mint 2 milliárd dollárba, azaz körülbelül 706 milliárd forintba került.

Érdemes megnézni a videókon, milyen hatalmas a gömb a mellette elhaladó autókhoz képest.

@day_amazing Las Vegas MSG Sphere inaugural show for the 4th of July. #lasvegas #msgsphere #4thofjuly #trending #fyp #vegastok ♬ original sound - day amazing

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×