eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Bezár a világ legjobb étterme

A dán Noma jövőre húzza le a rolót, hogy aztán később különleges formában újraéledjen.

Jövőre végleg bezár a világ legjobb éttermének tartott, három Michelin-csillagos dán Noma – írta az étterem az Instagramon.

"Hogy továbbra is Noma maradhassunk, változnunk kell. A 2024-es tél az eddig ismert Noma utolsó szezonja" – olvasható a közleményben.

A noma szót az északit jelentő dán nordisk és az ételt jelentő mad szavak összevonásával alkották és kis kezdőbetűvel írták, amikor 2003-ban Koppenhága központjában megnyílt az étterem.

2016-ban bezárt, majd két évvel később a dán főváros a központtól távolabbi részén újra megnyitották.

"2025-ben éttermünk gigászi laboratóriummá alakul, úttörő konyhai kísérletek tesztkonyhájává változik, amely élelmiszeripari innovációkon és új ízek kifejlesztésén dolgozik"

– magyarázta honlapján az étterem.

A világjárvány alatt, 2020-ban René Redzepi, a fermentálás művészének is nevezett tulajdonos és séf egy hónapra bor- és hamburgerbárrá alakította át az éttermet.

Tavasszal ideiglenesen, március 15. és május 20. között a japán Kiotóban nyílik meg két hónapra a Noma.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×