eur:
389.38
usd:
363.17
bux:
68131.85
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Caution
Nyitókép: trendobjects/Getty Images

Fordulat az időjárásban, jön az autósok réme

Ónos szitálásra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat, de tartós, sűrű köd is jöhet.

Éjszaka jobbára erősen felhős, illetve borult időre számíthatunk, inkább csak délkeleten lehet szakadozottabb a felhőzet. Több helyen párás, ködös lesz a levegő. A Dunántúlon szórványosan várható eső, zápor, másutt csak szitálás valószínű helyenként (északkeleten elvétve ónos szitálás sem kizárt).

Vasárnap a ködfoltok nagy része fokozatosan megszűnik. Délelőtt a Dunántúlon, illetve az északi, északkeleti megyékben jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt a fátyolfelhők mellett kisüt a nap. Délután nyugaton és északon is vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet. A délelőtti órákban a Dunántúlon szórványosan előfordul eső, zápor, délután ott is egyre kevesebb helyen eshet. Másutt számottevő csapadék nem várható. Vasárnap néhol kissé megélénkülhet az északi, északkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +7 fok között alakul. Északkeleten lesz a hidegebb.A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 7 és 14 fok között valószínű.

Időjárási helyzet Európában

Az Atlanti-óceán felett markáns ciklon örvénylik. Ugyancsak alacsonynyomású légörvény található az Északi-tenger és a Kelet-európai-síkság felett is. Hatásukra a kontinens északi, északkeleti területein erősen felhős, illetve borult idő a jellemző. Több helyről jelentenek esőt, a magasabban fekvő részekről, valamint a keleti tájakról havasesőt, havazást, hózáporokat is.

A Földközi-tenger nyugati medencéjében is több helyütt jelentősebb csapadék esett az elmúlt 24 órában.

Ugyanakkor az Ibériai-félsziget térségében és a szárazföld középső, valamint délkeleti vidékein anticiklon a meghatározó, így csendesebb idő van általában hosszabb-rövidebb napsütéssel, emellett az éjszakai órákban többfelé köddel, amely helyenként napközben is megmarad.

A Kárpát-medencét nyugat felől megközelíti egy magassági hideg légörvény, főleg a nyugati területeken átmenetileg megvastagodhat a felhőtakaró és szórványosan csapadékra is számítani kell.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×