INFORÁDIÓ
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia

volánbusz

máv

közlekedés

busz

vasút

nosztalgia

Nem mindennapi járművek tűnnek fel a Balatonnál

Nem mindennapi járművek tűnnek fel a Balatonnál

Infostart

A hétvégén retró szerelvényekkel és buszokkal is lehet utazni az észak-balatoni vonalon.

A mozdonyok és a kocsik a régi idők nosztalgikus hangulatát idézik meg. Július 10–11-én, majd augusztus 7–8-án a Balaton északi partján a lehető legtöbb vonaton retró mozdonyok és kocsik állnak forgalomba, bemutatva a ’70-es, ’80-as és ’90-es évek jellemző szerelvényeit. A MÁV-START és a MÁV Rail Tours retró flottáján kívül idén a MÁV-HÉV és a Volánbusz járművei is megjelennek a nosztalgia hétvégén.

A Tekergő expresszvonatok a ’70-es évek expresszvonatainak hangulatát idézik.

A Kék Hullám IC vonatok élén Balatonfüred és Tapolca között ezeken a hétvégéken Nohab, Szergej, illetve classic Csörgő mozdonyokkal is lehet találkozni. Egyes Kék Hullám InterCity vonatokban az Utasellátó retró étkezőkocsija, a WRmz 101-es CAF gyártású kocsi közlekedik.

A Vízipók InterRégió vonatokban a hazai InterCity közlekedés 30 éves évfordulójára emlékezve ismét forgalomba áll a Balaton északi partján az egykor ott is közlekedő klasszikus InterCity szerelvény komfort, illetve Bko kocsikkal.

Forrás: Volánbusz
Forrás: Volánbusz

Újdonság, hogy a júliusi retró hétvégéhez idén a Volánbusz is csatlakozik különleges nosztalgia Ikarus autóbuszokkal.

Balatonfüredről indulva nosztalgiabuszos körút során fedezhetik fel a Tihanyi-félsziget csodáit. Ezek a járatok egy rövid megálló erejéig a Belső-tó partján is megpihennek.

A Tekergő expresszvonathoz csatlakozva, Tapolcáról indulva, nosztalgiabuszos körút során járhatják be a Balaton-felvidéki tanúhegyek környékét, érintve többek között Hegymagast, Szigligetet és Nemesgulácsot. Szigligeten egy rövid pihenő.

Badacsonytomaj vasútállomásról ingajáratok indulnak Ikarus nosztalgia autóbusszal a Salföldi Majorba.

A Budapest–Székesfehérvár–Balatonfüred felől Tekergő expresszvonattal érkező utasok számára átszállási lehetőséget biztosít a Volánbusz a Káli-medence varázslatos vidékét és a Hegyestűt bejáró Ikarus autóbuszra.

Érdekességek, menetrend és további információk IDE kattintva olvashatók.

  • A vonatkozó kormányrendelet értelmében a MÁV-Volán-csoport közlekedési járművein, illetve a nyitott és zárt állomásokon, megállóhelyeken már nem kötelező maszkot viselni. A maszkhasználat senki számára nem tiltott a továbbiakban sem, ezután is igény szerint hordható bárhol.
  • A vonaton lévő étkezőkocsikban nem szükséges a védettsági igazolvány felmutatása.
  • A közlekedési szolgáltatók továbbra is arra kérik utasaikat, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, a sorban állás és a személyes érintkezések csökkentése érdekében pedig részesítsék előnyben az elektronikus jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket.

Nyitókép: MÁV
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018