eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: MÁV

Nem mindennapi járművek tűnnek fel a Balatonnál

A hétvégén retró szerelvényekkel és buszokkal is lehet utazni az észak-balatoni vonalon.

A mozdonyok és a kocsik a régi idők nosztalgikus hangulatát idézik meg. Július 10–11-én, majd augusztus 7–8-án a Balaton északi partján a lehető legtöbb vonaton retró mozdonyok és kocsik állnak forgalomba, bemutatva a ’70-es, ’80-as és ’90-es évek jellemző szerelvényeit. A MÁV-START és a MÁV Rail Tours retró flottáján kívül idén a MÁV-HÉV és a Volánbusz járművei is megjelennek a nosztalgia hétvégén.

A Tekergő expresszvonatok a ’70-es évek expresszvonatainak hangulatát idézik.

A Kék Hullám IC vonatok élén Balatonfüred és Tapolca között ezeken a hétvégéken Nohab, Szergej, illetve classic Csörgő mozdonyokkal is lehet találkozni. Egyes Kék Hullám InterCity vonatokban az Utasellátó retró étkezőkocsija, a WRmz 101-es CAF gyártású kocsi közlekedik.

A Vízipók InterRégió vonatokban a hazai InterCity közlekedés 30 éves évfordulójára emlékezve ismét forgalomba áll a Balaton északi partján az egykor ott is közlekedő klasszikus InterCity szerelvény komfort, illetve Bko kocsikkal.

Forrás: Volánbusz
Forrás: Volánbusz

Újdonság, hogy a júliusi retró hétvégéhez idén a Volánbusz is csatlakozik különleges nosztalgia Ikarus autóbuszokkal.

Balatonfüredről indulva nosztalgiabuszos körút során fedezhetik fel a Tihanyi-félsziget csodáit. Ezek a járatok egy rövid megálló erejéig a Belső-tó partján is megpihennek.

A Tekergő expresszvonathoz csatlakozva, Tapolcáról indulva, nosztalgiabuszos körút során járhatják be a Balaton-felvidéki tanúhegyek környékét, érintve többek között Hegymagast, Szigligetet és Nemesgulácsot. Szigligeten egy rövid pihenő.

Badacsonytomaj vasútállomásról ingajáratok indulnak Ikarus nosztalgia autóbusszal a Salföldi Majorba.

A Budapest–Székesfehérvár–Balatonfüred felől Tekergő expresszvonattal érkező utasok számára átszállási lehetőséget biztosít a Volánbusz a Káli-medence varázslatos vidékét és a Hegyestűt bejáró Ikarus autóbuszra.

Érdekességek, menetrend és további információk IDE kattintva olvashatók.

  • A vonatkozó kormányrendelet értelmében a MÁV-Volán-csoport közlekedési járművein, illetve a nyitott és zárt állomásokon, megállóhelyeken már nem kötelező maszkot viselni. A maszkhasználat senki számára nem tiltott a továbbiakban sem, ezután is igény szerint hordható bárhol.
  • A vonaton lévő étkezőkocsikban nem szükséges a védettsági igazolvány felmutatása.
  • A közlekedési szolgáltatók továbbra is arra kérik utasaikat, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, a sorban állás és a személyes érintkezések csökkentése érdekében pedig részesítsék előnyben az elektronikus jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×