eur:
389.82
usd:
362.84
bux:
68086.12
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

Beköszönt a nyár, de nem mindenhol és nem is tart sokáig - előrejelzés

A Kárpát-medencét elérte egy hullámzó frontrendszer, amely vasárnap is felettünk marad.

Vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult lesz ég, és főleg a nap első felében többfelé valószínű eső, zápor, délután az Alföldön egy-egy zivatar sem kizárt. A déli és keleti megyékben lehet szakadozottabb a felhőtakaró.

Késő délutántól észak felől gyorsan, határozottan csökken a felhőzet, legkésőbb estére mindenütt megszűnik a csapadék, a délnyugati megyék kivételével kiderül az ég. Az északnyugatira forduló szelet napközben nagy területen élénk, erős lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között valószínű, de a déli, délkeleti megyékben 20 és 24 fok közé is felmelegedhet a levegő.

Hétfőn délnyugat felől szakadozott felhőzet vonul északkelet felé, azonban az északkeleti harmadban sok lesz a napsütés. Máshol néhány órára kisüt nap. A déli óráktól előbb a Dunántúlon, majd estefelé már másutt is több helyen lehet kisebb eső, zápor. A szél északnyugatira, nyugatira fordul, megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik. Hajnalban 4 és 12 fok között alakul a hőmérséklet. Délután nagy lesz a hőmérséklet-különbség, északnyugaton 17, 18, délkeleten 25, 26 fok valószínű.

Kedden egy hidegfront eléri az ország térségét. Ez keleten nyáriasan meleg időt okoz, de nyugaton a mostaninál is hűvösebb lehet - hangzott el a meteorológiai szolgálat videójában. A front átvonulása után a hét közepén nyugodtabb, mérsékelten meleg, napos idő várható.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×