eur:
395.72
usd:
372.02
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Lakástűz a IX. kerületben egy Vaskapu utcai társasház harmadik emeletén 2017. november 16-án. A tűzoltók öt lakót menekítettek ki az épületből.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Három gyakori oka van a lakástűznek, a gyertya nincs köztük

Rövid tájékoztatót állított össze a katasztrófavédelem az otthoni elővigyázatosságért.

Fokozott óvatosságra int az ünnepi időszakban keletkező lakástüzek elkerüléséért a katasztrófavédelem.

A lakásokban keletkező tüzek legfőbb kiváltó oka a fűtőberendezések helytelen használata, a dohányzás és az elektromos zárlat – írta közleményében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Advent idején a koszorúkra helyezett mécsesek is fokozott kockázatot jelentenek. A vizsgálatok azt mutatják, hogy a lakástüzek többsége valamilyen emberi tevékenységre vezethető vissza, oka sok esetben mulasztás vagy gondatlanság.

A fűtési szezon kezdete óta huszonnégy halálos áldozatot szedtek a lakástüzek, az összesen csaknem tízezer négyzetméteren pusztító tüzekben hatvan ember sérült meg. A legtöbbször a fővárosban, valamint Pest, Borsod, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Bács-Kiskun megyében riasztották emiatt a tűzoltókat.

Az előző hét végén, péntek este a főváros V. kerületében, egy Szent István körúti lakásban, szombaton a Komárom-Esztergom megyei Környén, egy családi ház melléképületében keletkezett tűzben halt meg egy ember, vasárnap pedig Csongrád-Csanád megyében, Makón gyulladt ki egy ágy és halt meg emiatt egy ember.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×