eur:
394.88
usd:
370.48
bux:
65195.84
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Semmelweis Egyetem

A fogbeültetési megoldásokról is szól a következő Semmelweis Egészség Nap

A 250 éves jubileumát ünneplő Semmelweis Egyetem interaktív, lakossági, népegészségügyi programjának október 1-jei állomásán mintegy ötven online előadáson vehetnek részt az érdeklődők.

Ezúttal a Belgyógyászati és Hematológiai Klinika, a Transzplantációs és Sebészeti Klinika, a Szemészeti Klinika, a Bőr- Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika, az I. Sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet, illetve a Fogorvostudományi Kar szakemberei várják interaktív előadásokkal, konzultációval és szűrővizsgálati lehetőséggel az érdeklődőket. A programok ingyenesek, de regisztrációkötelesek.

Az egyik kiemelt téma a fogbeültetés lesz, tekintettel arra, hogy nagyszüleink kivehető protéziseitől néhány évtized alatt eljutottunk az állkapocsba ültetett titán implantátumok elterjedéséig, vagyis ma már sokféle megoldás létezik ezen a területen.

Szájhigiéné és fogegészség szempontjából Magyarország európai viszonylatban, a kifogásolható fogápolásnak köszönhetően, nem áll túl jól. A problémát nem is feltétlenül a fogmosás hiánya okozza, hanem a nem megfelelő fogmosási technika, illetve a fogköztisztítás elmaradása. Így már fiatal korban előfordul a fogvesztés, ami az életkor előrehaladtával nő, ugyanakkor az idős emberekre jellemző teljes fogatlanság aránya az elmúlt évtizedekben sokat csökkent – ismerteti az egyetem honlapján dr. Bérczy Kinga, a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Arc-, Állcsont-, Szájsebészeti és Fogászati Klinika szakorvosa.

Mikor lehet állandó fogbeültetést választani? Mikor csak kivehetőt? Hogyan történik a műtét? Mennyi időt vesz igénybe a gyógyulás? Hogy mutat az implantátum a szájban? Milyen érzés ennek viselése? – ezekre a kérdésekre is választ ad a szakember „A fogbeültetés aktuális kérdései” című előadása a Semmelweis Egészség Napok október 1-jei programján.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×