INFORÁDIÓ 
2020. október 21. szerda
Orsolya

semmelweis egyetem

fogpótlás

egészség

A fogbeültetési megoldásokról is szól a következő Semmelweis Egészség Nap

A fogbeültetési megoldásokról is szól a következő Semmelweis Egészség Nap

Infostart

A 250 éves jubileumát ünneplő Semmelweis Egyetem interaktív, lakossági, népegészségügyi programjának október 1-jei állomásán mintegy ötven online előadáson vehetnek részt az érdeklődők.

Ezúttal a Belgyógyászati és Hematológiai Klinika, a Transzplantációs és Sebészeti Klinika, a Szemészeti Klinika, a Bőr- Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika, az I. Sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet, illetve a Fogorvostudományi Kar szakemberei várják interaktív előadásokkal, konzultációval és szűrővizsgálati lehetőséggel az érdeklődőket. A programok ingyenesek, de regisztrációkötelesek.

Az egyik kiemelt téma a fogbeültetés lesz, tekintettel arra, hogy nagyszüleink kivehető protéziseitől néhány évtized alatt eljutottunk az állkapocsba ültetett titán implantátumok elterjedéséig, vagyis ma már sokféle megoldás létezik ezen a területen.

Szájhigiéné és fogegészség szempontjából Magyarország európai viszonylatban, a kifogásolható fogápolásnak köszönhetően, nem áll túl jól. A problémát nem is feltétlenül a fogmosás hiánya okozza, hanem a nem megfelelő fogmosási technika, illetve a fogköztisztítás elmaradása. Így már fiatal korban előfordul a fogvesztés, ami az életkor előrehaladtával nő, ugyanakkor az idős emberekre jellemző teljes fogatlanság aránya az elmúlt évtizedekben sokat csökkent – ismerteti az egyetem honlapján dr. Bérczy Kinga, a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Arc-, Állcsont-, Szájsebészeti és Fogászati Klinika szakorvosa.

Mikor lehet állandó fogbeültetést választani? Mikor csak kivehetőt? Hogyan történik a műtét? Mennyi időt vesz igénybe a gyógyulás? Hogy mutat az implantátum a szájban? Milyen érzés ennek viselése? – ezekre a kérdésekre is választ ad a szakember „A fogbeültetés aktuális kérdései” című előadása a Semmelweis Egészség Napok október 1-jei programján.

Nyitókép: Semmelweis Egyetem
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018