eur:
394.45
usd:
369.83
bux:
65241.76
2024. április 19. péntek Emma
Zivatarfelhők Nagykanizsa felett 2019. július 7-én. Heves zivatarok veszélye miatt narancssárga (másodfokú) riasztást adott ki Nyugat- és Délnyugat-Dunántúl egyes részeire az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Nyitókép: MTI/Varga György

Hidegfront érkezik a jövő hét elején, majd ismét melegszik az idő

Hidegfront érkezik a jövő hét elején, keddre mintegy 10 Celsius-fokot esik a hőmérséklet, a hét második felében viszont ismét melegszik az idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn délelőtt szűrt napsütés várható, a nap második felében viszont észak felől megvastagszik a felhőzet, az ország északi felén több helyen zápor, főként északnyugaton zivatar is kialakulhat. Zivatarveszély miatt Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést is kiadtak. A szél nagy területen erős lesz, zivatarokhoz kötődve akár viharos lökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 7-12 fok lesz, napközben 20-26 fokig melegszik a levegő.

Kedden reggelig még túlnyomóan borult lesz az ég, majd a déli óráktól felszakadozik, csökken a felhőzet, és délután már általában többórás napsütés valószínű. Reggelig, kora délelőttig még többfelé valószínű eső, zápor, hajnalban néhány helyen átmenetileg havas eső is eshet, majd megszűnik a csapadék, és délután már legfeljebb csak elvétve lehet futó zápor. A szél megerősödik, a Dunántúl északnyugati részein és a Bodrogközben viharossá is fokozódhat. A minimumhőmérséklet 2 és 8, a maximumhőmérséklet 9 és 13 fok között valószínű.

Szerdán az ország délnyugati harmadában derült, északkeleti felén felhősebb idő várható. Csapadék nem lesz. A szél megélénkül, kevés helyen meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul.

Csütörtökön sok napsütés várható. Csapadék nem lesz. A szél megélénkül, kevés helyen meg is erősödik. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 4, napközben 20 és 24 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken többórás napsütés várható. Csapadék általában nem lesz, de az északi megyékben elvétve zápor előfordulhat. A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A minimumhőmérséklet plusz 2 és 8, a maximumhőmérséklet 22 és 26 fok között alakul.

Szombaton is több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. A szél megélénkül, olykor meg is erősödik. A leghidegebb órákban 4-10, napközben 15-20 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, de csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet 1-10, a legmagasabb hőmérséklet 15-20 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×