eur:
393.82
usd:
365.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Járművek haladnak az M7-es autópályán a pálya és a 710. számú főút újonnan átadott csomópontjánál Balatonfőkajárnál 2019. november 29-én. Új autópálya-csomópont első ütemét adták át Balatonfőkajár közelében, amely az M7-es és a tó  közti közlekedést gyorsabbá és biztonságosabbá teszi. A 7,3 milliárd forintos beruházás eredményeként Balatonfűzfőt, Balatonakarattyát és Balatonkenesét elkerülő, kétszer egysávos út épült 2,4 kilométer hosszan, valamint körforgalmi és külön szintű csomópont.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Nagyon megjárhatják a figyelmetlen autósok hétvégén a sztrádákon

Pénteken, január 31-én éjfélig érvényesek a tavaly vásárolt éves megyei és országos autópálya matricák. A mentességek és a nagycsaládos kedvezmények megújításának szintén 2020. január 31. a határideje. A lejáró éves e-matricák jelentős hányadát még mindig nem újították meg, így nagy rohamra lehet számítani az utolsó napokban,

Budapesttől a Balaton felé, az M7-es autópályán közlekedők 10 napos, havi vagy éves országos autópálya matricával hajthatnak a sztrádára, valamint lehetőségük van az éves megyei matricák megváltására is. A Balaton északi partjára a sztrádán utazóknak Pest, illetve Fejér megyei matricát kell beszerezniük, amennyiben elhagyják az autópályát a közelmúltban átadott lehajtón és Balatonakarattya előtt letérnek a 710-es/ 71-es főútra - írja a hirbalaton.hu.

Érdemes a lehajtásra figyelemmel lenni, ugyanis - mint arról az Infostart is beszámolt - az M7-esen a Balaton északi partja felé vezető lehajtó helye megváltozott, a korábbinál mintegy 1,5 kilométerrel hamarabb kell elhagyni az autópályát és egy gyűjtő-elosztópályán érhetik el a 710-es és 71-es főutat. A lehajtót elmulasztók Siófok-Kelet csomópontnál tudnak visszafordulni, nekik ebben az esetben – amennyiben nem rendelkeznek megfelelő jogosultsággal – kiegészítő matricát kell váltaniuk, amelyre egy óra áll a rendelkezésükre.

A déli partra utazóknak a fent említett két megyei matrica mellé meg kell váltaniuk a Somogy megyei szakaszra érvényes engedélyt is, mivel a Fejér és a Somogy megyei e-matrica területi érvényessége Balatonvilágosnál összeér.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. információi szerint a lejáró éves e-matricák jelentős hányadát még mindig nem újították meg, így nagy rohamra lehet számítani az utolsó napokban. Bartal Tamás a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. vezérigazgatója korábban arról beszélt, hogy ha valaki a NÚSZ weboldalán veszi meg az e-matricát, nem kell a szelvényt évekig megőrizni, és itt nem számolnak fel kényelmi díjat az online vásárlásért.

A mentességek megújításának határideje is 2020. január 31., így például a nagycsaládosok díjkedvezményét is eddig az időpontig kell megújítani, ezzel szemben a mozgáskorlátozottak díjkedvezménye egészen addig érvényes, amíg a nyilvántartásból nem törölték őket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×