INFORÁDIÓ 
2020. július 7. kedd
Apollónia

autópálya-matrica

érvényesség

e-matrica

Járművek haladnak az M7-es autópályán a pálya és a 710. számú főút újonnan átadott csomópontjánál Balatonfőkajárnál 2019. november 29-én. Új autópálya-csomópont első ütemét adták át Balatonfőkajár közelében, amely az M7-es és a tó  közti közlekedést gyorsabbá és biztonságosabbá teszi. A 7,3 milliárd forintos beruházás eredményeként Balatonfűzfőt, Balatonakarattyát és Balatonkenesét elkerülő, kétszer egysávos út épült 2,4 kilométer hosszan, valamint körforgalmi és külön szintű csomópont.

Nagyon megjárhatják a figyelmetlen autósok hétvégén a sztrádákon

Infostart

Pénteken, január 31-én éjfélig érvényesek a tavaly vásárolt éves megyei és országos autópálya matricák. A mentességek és a nagycsaládos kedvezmények megújításának szintén 2020. január 31. a határideje. A lejáró éves e-matricák jelentős hányadát még mindig nem újították meg, így nagy rohamra lehet számítani az utolsó napokban,

Budapesttől a Balaton felé, az M7-es autópályán közlekedők 10 napos, havi vagy éves országos autópálya matricával hajthatnak a sztrádára, valamint lehetőségük van az éves megyei matricák megváltására is. A Balaton északi partjára a sztrádán utazóknak Pest, illetve Fejér megyei matricát kell beszerezniük, amennyiben elhagyják az autópályát a közelmúltban átadott lehajtón és Balatonakarattya előtt letérnek a 710-es/ 71-es főútra - írja a hirbalaton.hu.

Érdemes a lehajtásra figyelemmel lenni, ugyanis - mint arról az Infostart is beszámolt - az M7-esen a Balaton északi partja felé vezető lehajtó helye megváltozott, a korábbinál mintegy 1,5 kilométerrel hamarabb kell elhagyni az autópályát és egy gyűjtő-elosztópályán érhetik el a 710-es és 71-es főutat. A lehajtót elmulasztók Siófok-Kelet csomópontnál tudnak visszafordulni, nekik ebben az esetben – amennyiben nem rendelkeznek megfelelő jogosultsággal – kiegészítő matricát kell váltaniuk, amelyre egy óra áll a rendelkezésükre.

A déli partra utazóknak a fent említett két megyei matrica mellé meg kell váltaniuk a Somogy megyei szakaszra érvényes engedélyt is, mivel a Fejér és a Somogy megyei e-matrica területi érvényessége Balatonvilágosnál összeér.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. információi szerint a lejáró éves e-matricák jelentős hányadát még mindig nem újították meg, így nagy rohamra lehet számítani az utolsó napokban. Bartal Tamás a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. vezérigazgatója korábban arról beszélt, hogy ha valaki a NÚSZ weboldalán veszi meg az e-matricát, nem kell a szelvényt évekig megőrizni, és itt nem számolnak fel kényelmi díjat az online vásárlásért.

A mentességek megújításának határideje is 2020. január 31., így például a nagycsaládosok díjkedvezményét is eddig az időpontig kell megújítani, ezzel szemben a mozgáskorlátozottak díjkedvezménye egészen addig érvényes, amíg a nyilvántartásból nem törölték őket.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018