eur:
393.82
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Egy nő sétál a viharos szélben a Bakonyban lévő Kab-hegyen. Magyarország felett hidegfront vonul át, viharos erejű szél kíséretében. A Kab-hegyen rekorderősségű, óránként 172 kilométeres szelet mértek.
Nyitókép: MTI/Nagy Lajos

Zordabb arcát mutatja az időjárás: a makacs ködre viharos szelet is kapunk

Ködös vagy napos? Ez a pénteki nap kérdése. Míg az ország nyugati részén jobbára utóbbi fog dominálni, addig keleten marad a ködös, felhős idő szinte egész nap, figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Pénteken hajnalban az ország középső és keleti tájain képződik nagy területen köd, valamint rétegfelhőzet. A negatív hőmérő miatt néhol zúzmarás köd is kialakulhat, másutt derült égre számíthatunk. A hőmérséklet -2 és -8 Celsius-fok közé csökken a hajnali órákra.

Napközben a köd főként a főváros környezetében, illetve az ország északkeleti harmadán maradhat meg tartósabban, ennek hatására az érintett területeken lesz a hidegebb idő is, néhol akár fagypont alatt is alakulhatnak a csúcshőmérsékletek, máshol napos időre számíthatunk.

Estétől érkezhet némi fátyolfelhőzet a dunántúli tájak fölé, de ez a hőmérsékletre nem gyakorol különösebb hatást, így +2 és +5 fok közötti maximumokra számíthatunk, esetleg a délnyugati tájakon lehet ennél néhány fokkal melegebb.

Péntek este, szombat hajnalban egy hidegfront éri el a Kárpát-medencét északnyugat irányából, aminek viszonylag gyenge lesz a csapadéksávja, így csak elszórtan számíthattuk vegyes halmazállapotú csapadékra. Az északi, északnyugati szél azonban nagy területen fog megerősödni, néhol akár viharossá is fokozódni – derül ki az Országos Meteorológiai Hivatal videójából:


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +8 fok között valószínű, északkeleten lesz a hidegebb.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×