eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: YouTube/Regular Ordinary Swedish Meal Time

Könnyen egészségesebbé tehetjük az ünnepi vacsorát

A legfontosabb, hogy együnk kevesebb zsírt és igyunk többet, persze, nem az alkoholból.

"A legtöbben hagyományos ételeket készítenek karácsonykor, töltött káposztát, kacsát, halat. Minden egyes húsfélére igaz, hogy a soványabb húsrészeket is választhatjuk a feldolgozásnál, rengeteget spórolva így a zsír- és kalóriabevitelen" - nyilatkozta Tóth Bernadett diabetológus.

"A szárnyasoknak, így a csirkének is a melle vagy a combja, a négylábúaknál, mint a sertés, szintén a combja és a karaj része a zsírszegényebb.

A húsokhoz hasonlóan a tejfölnél is a zsírszegényebb a javasolt" - magyarázta a diabetológus, aki a kenyérfélék esetében is a rostdúsabb, magvas kenyereket ajánlja.

A köreteknél is a változatosságot javasolja Tóth Bernadett:

a köret fele legyen zöldség, másik fele pedig rizs vagy krumpli.

Ajánlottak a sült zöldségek, a párolt lila káposzta, utóbbi kifejezetten jól illik a legtöbb karácsonyi ételhez.

"A folyadékbevitel is nagyon fontos: egy kancsó víz, vagy ízesítetlen tea igazán hasznos, és fontos,.hogy legyen szem előtt, mert így eszünkbe jut, hogy igyunk a nagy hajtásban" - hangsúlyozta a diabetológus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×