INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 28. hétfő
Vencel

huawei

hms

fejlesztő

okostelefon

Magyar fejlesztőket keres a Huawei

Magyar fejlesztőket keres a Huawei

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

Donald Trump amerikai elnök második 90 napos halasztása november 19-én jár le, ezután az amerikai cégek nem adhatnak el technológiát kínaiaknak. Így a Huawei bukhatja a Google alkalmazásainak és szolgáltatásainak használatát, és így az Android operációs rendszer is funkciótlanná válik. Emiatt új, saját rendszert fejleszt.

Új mobilszolgáltatási-rendszerét, a HMS-t (Huawei Mobile Services) gőzerővel fejleszti a kínai óriásvállalat. A HMS a videózástól a böngészésen át az adattárolásig teljes körű alkalmazás-ökoszisztémát nyújt a Huawei készülékek tulajdonosainak. A vállalat világszerte, így Magyarországon is keresi az együttműködést az alkalmazásfejlesztőkkel, hogy minél több népszerű helyi, köztük hazai app kerüljön be a rendszerbe - írta a baon.hu.

A HMS-be eddig egymillió fejlesztő regisztrált, a fejlesztői együttműködéseknek köszönhetően pedig

a gyártó már negyvenötezer alkalmazást integrált rendszerébe.

Hogy minél több fejlesztőt bátorítson minőségi alkalmazások beépítésére, a Huawei jelentősen fejlesztette „Shining Star” programját, és egymilliárd kínai yüanról egymilliárd amerikai dollárra növelte befektetéseit. Ezek 80 százaléka a globális fejlesztési innováció ösztönzésére és gyorsítására irányulnak.

Most a magyar fejlesztőket szólítják meg, hogy a rendszerben mielőbb elérhetőek legyenek a hazánkba kedvelt alkalmazások is. A fejlesztők bővebben is megismerhetik a Huawei új mobilszolgáltatási-rendszerét, és azt, hogyan tudják alkalmazásiakat a feltölteni a HMS-be, a november 27-i budapesti Huawei Developer Day-en, amit a HWSW Mobile rendezvény keretein belül rendeznek meg.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018