eur:
393.54
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Az orosz elnöki sajtószolgálat által közreadott képen a háromnapos hivatalos látogatáson Oroszországban tartózkodó Hszi Csin-ping kínai államfő (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök a moszkvai Kremlben sétál 2019. június 5-én
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Alekszej Druzsinyin

Moszkvában talált új partnerre a Huawei

Példátlanul szorosnak minősítette Oroszország és Kína kapcsolatát a két állam elnöke.

A moszkvai tárgyalás után Vlagyimir Putyin és Hszi Csin Ping kölcsönös támogatásáról biztosította egymást mások mellett az ukrajnai és a szíriai konfliktus, illetve az amerikai-kínai kereskedelmi háború kérdésében.

Putyin szerint a kétoldalú viszony "példátlan szintre", Hszi megfogalmazásában "mindem idők legmagasabb szintjére" jutott.

"Kína és Oroszország álláspontja a nemzetközi kérdések többségében egybeesik vagy közel áll egymáshoz" - hangoztatta Jurij Usakov, az orosz elnök külpolitikai tanácsadója. Ezt egyébként a felek egy közös nyilatkozatban rögzítették is.

A két elnök jelenlétében írt alá együttműködési megállapodást az orosz MTSZ mobilszolgáltató és a kínai Huawei telekommunikációs óriásvállalat az oroszországi új generációs kommunikációs hálózatok fejlesztéséről, valamint 5G kísérleti programokról. Sajtóértesülés szerint a Huawei megszerezte a Vocord orosz arcfelismerő rendszer szabadalmait és fejlesztőcsapatát.

A Roszatom közben azt közölte: az orosz ASZE Mérnöki Vállalat Rt. és a CNNC kínai állami atomenergetikai konszern aláírta a kínai hszütapaói (xudabaoi) atomerőmű területén építendő, orosz tervezésű VVER-1200 típusú 3-as és 4-es blokk létesítéséről szóló fővállalkozói szerződést.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×