INFORÁDIÓ
2021. március 6. szombat
Inez, Leonóra

zöld

profession.hu

életmód

szelektív hulladékgyűjtés

szemét

Hihetetlen, mennyire zöld módon szeretnénk élni - csak nem tudunk

Hihetetlen, mennyire zöld módon szeretnénk élni - csak nem tudunk

Infostart

Az életvitellel kapcsolatos, érdekes eredményeket hozó zöldkutatást készült, amiből kiderül, elsöprő többségben vannak azok, akik otthon szelektív módon gyűjtik a hulladékot, de még mindig minden ötödik ember ellenáll, mondván: úgyis minden ugyanoda megy.

A felnőtt netezők 87 százaléka igyekszik szelektíven gyűjteni a szemetet, 79 százalékuk pedig mindig legkapcsolja a villanyt mások után, és bár a dolgozók 82 százaléka számára fontos a környezettudatos munkahely, szelektív gyűjtésre csak a helyek kétharmadában van mód - derül ki a Profession.hu 1000 fős mintán végzett kutatásából, amit az Infostarttal is megosztott.

A válaszadók 85 százaléka környezettudatosan él: törekszik a természetes anyagok használatára, és olyan cégeket favorizál, amelyek ugyanilyen szemlélettel dolgoznak.

A válaszadók 33 százaléka viszon szkeptikus a zöld gondolkodással szemben, ennyien tartják magukat "túl kicsinek" ahhoz, hogy bármit tegyenek a Föld védelméért. Az emberek 21 százaléka egyébként azért tartja feleslegesnek a szelektív gyűjtést, mert "úgyis minden ugyanoda megy".

Minden második munkahelyen a papírt és a műanyagot gyűjtik külön.

Az államigazgatásban dolgozók körében a legmagasabb azok aránya (39 százalék), ahol viszont nincs lehetőség szelektív gyűjtésre, de még csak tervben sincs.

Saját bevallása szerint otthon a válaszadók 75 százaléka gyűjti szelektíven a hulladékot, illetve további 14 százalék tervezi, hogy bevezeti azt háztartásában.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018