eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Hihetetlen, mennyire zöld módon szeretnénk élni - csak nem tudunk

Az életvitellel kapcsolatos, érdekes eredményeket hozó zöldkutatást készült, amiből kiderül, elsöprő többségben vannak azok, akik otthon szelektív módon gyűjtik a hulladékot, de még mindig minden ötödik ember ellenáll, mondván: úgyis minden ugyanoda megy.

A felnőtt netezők 87 százaléka igyekszik szelektíven gyűjteni a szemetet, 79 százalékuk pedig mindig legkapcsolja a villanyt mások után, és bár a dolgozók 82 százaléka számára fontos a környezettudatos munkahely, szelektív gyűjtésre csak a helyek kétharmadában van mód - derül ki a Profession.hu 1000 fős mintán végzett kutatásából, amit az Infostarttal is megosztott.

A válaszadók 85 százaléka környezettudatosan él: törekszik a természetes anyagok használatára, és olyan cégeket favorizál, amelyek ugyanilyen szemlélettel dolgoznak.

A válaszadók 33 százaléka viszon szkeptikus a zöld gondolkodással szemben, ennyien tartják magukat "túl kicsinek" ahhoz, hogy bármit tegyenek a Föld védelméért. Az emberek 21 százaléka egyébként azért tartja feleslegesnek a szelektív gyűjtést, mert "úgyis minden ugyanoda megy".

Minden második munkahelyen a papírt és a műanyagot gyűjtik külön.

Az államigazgatásban dolgozók körében a legmagasabb azok aránya (39 százalék), ahol viszont nincs lehetőség szelektív gyűjtésre, de még csak tervben sincs.

Saját bevallása szerint otthon a válaszadók 75 százaléka gyűjti szelektíven a hulladékot, illetve további 14 százalék tervezi, hogy bevezeti azt háztartásában.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×