eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Hová lettek a tinik a plázákból?

Hová lettek a tinik a plázákból?

A mai fiatalok nem olyan szívesen lógnak a plázákban. De mit csinálnak helyette?

Az elmúlt évtizedben 30 százalékkal csökkent az a forgalom, amelyet a középiskolások generáltak a plázákban, ezért egyre több bevásárlóközpont kénytelen bezárni – derül ki a Quartz amerikai felméréséből, amelyben 7500 tizenéves vett részt. Ez a tendencia hazánkat is elérte.

Az amerikai fiatalok szerint már nem annyira menő a plázákban lógni, a vásárlás nem tartozik a kedvenc időtöltéseik közé. Helyette inkább beülnek egy étterembe, kávéznak, beszélgetnek, minőségi időt töltenek a barátaikkal. A felmérésből kiderül, hogy ezek a fiatalok a hagyományos vásárlás helyett gyakrabban rendelnek online.

Ez a folyamat már hazánkban is megfigyelhető. A tavalyi évben végzett felmérések szerint a webshopoknak egyre több új, huszonéves regisztrált vásárlója van.

„2016 második félévében közel 70 ezer új regisztrált vásárlónk lett a 18-24 éves korosztályból. Érezhető, hogy egyre több fiatal választja az online vásárlást a hagyományos vásárlás helyett – mondta Gerhát-Molnár Irina a Brands.hu ügyvezető igazgatója.

Szerintük ez azért van így, mert az online vásárlásnak számos előnye van. A fiatal nem költ többet, mint amennyit eltervezett – nincs hamburger, süti, kávé, váratlan költés – nem kell azonnal fizetni, (ráér napokkal később, amikor megérkezik a csomag), összehasonlíthatja a vásárlás pillanatában az árakat más webshopokkal, így számára a „legmegfelelőbb” helyen vásárolhat. A plázák szinte teljes kínálata fent van weben is, hiszen a legtöbb márkának önálló webshopja van, illetve ott vannak a fashion webáruházak is, amelyek egyszerre akár 100 márka kínálatát tartják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×