eur:
398.2
usd:
359.93
bux:
74189.72
2024. október 1. kedd Malvin

Három szabolcsi határállomás még nem fogad utasokat

Csaknem 2300 lakóház és mintegy 100 önkormányzati tulajdonú épület sérült meg a hétfő délutáni viharban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője.Pernyák Sándor tűzoltó ezredes elmondta: az eddigi bejelentések alapján 54 településen regisztráltak károkat Újfehértótól Balkányon és Nyírbátoron át Mátészalkáig, valamint Magosligetig. Mint mondta, összesen 94 ember ideiglenes elhelyezését kellett megoldani, mivel néhány épület lakhatatlanná vált.

A vihar okozta elektromosvezeték-hálózat megrongálódása miatt három Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei határállomás továbbra sem tud utasokat fogadni - közölte Fülöp Gergely, a térségi rendőr-főkapitányság sajtószóvivője

Áramszünet miatt áll a forgalom a Tiszabecs-tiszaújlaki magyar-ukrán, valamint a Csengersima-petei és a Vállaj-csanálosi magyar-román átkelőhelyen - mondta a rendőr százados. Hozzátette: a Romániába utazóknak kerülniük kell a Hajdú-Bihar megyei ártándi határállomásra.

Az Ukrajnába tartók viszont a szabolcsi átkelőhelyek közül már igénybe vehetik a Záhony-csapi, a Beregsurány-asztélyi, valamint a nap közben nyitva tartó Barabás-mezőkaszonyi és Lónya-haranglábi állomást - tudatta a szóvivő.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye déli részén, Újfehértó, Balkány, Szakoly, Nyírbátor, Mátészalka és Túristvándi vonalában hétfőn délután pusztított vihar, 39 településről érkezett kárbejelentés. Több száz lakóház teteje sérült meg az orkánszerű szélben, fák dőltek az utakra, vasúti sínekre, illetve szakítottak le elektromos vezetékeket, s negyven településen volt áramszünet emiatt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Tárik Meszár: a Hezbollah meggyengült, nehéz lesz kilábalnia a szorult helyzetből

Tárik Meszár: a Hezbollah meggyengült, nehéz lesz kilábalnia a szorult helyzetből

A dél-libanoni offenzívával az lehet az izraeli hadsereg célja, hogy a 60 ezer evakuált embert vissza lehessen költöztetni Észak-Izraelbe, illetve a határ menti zónában lévő demarkációs vonalnál felszámolja a Hezbollah katonai infrastruktúráját – mondta az InfoRádióban a Migrációkutató Intézet vezető kutatója. Tárik Meszár hozzátette: a libanoni kormánynak is érdeke, hogy hosszabb távon demilitarizált övezet legyen a libanoni–izraeli határ.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×