eur:
399.24
usd:
360.48
bux:
73696.46
2024. október 2. szerda Petra

Kizárják az exportból a szennyező marokkói paprikatermelőt

Kizárják az exportból azt a marokkói paprikatermelőt, akitől vegyszerrel szennyezett zöld paprika érkezett Magyarországra a közelmúltban. Ezt Muláj Abbesz el-Kadiri, a Marokkói Királyság budapesti nagykövete közölte.

A marokkói paprikatermelő szövetség képviselője - aki az ügy miatt utazott Magyarországra - azt mondta: országában is ugyanazok az élelmiszerbiztonsági előírások vannak érvényben, mint az Európai Unióban, ezért eddig soha nem fordult elő hasonló eset.

A Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója azt mondta: Magyarországon évente mintegy 200 ezer tonna szántóföldi, illetve hajtatott paprikát termesztenek. Mártonffy Béla közölte: ennek mintegy 20-25 százalékát viszik külföldre, a többit belföldön adják el. Hozzátette: importáru főleg a téli és kora tavaszi hónapokban érkezik az országba, a külföldről behozott paprika mintegy fele származik Marokkóból.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Izrael nem számított az iráni csapásra, Teherán viszont nem akart nagyobb támadást indítani – értékelte az újabb közel-keleti konfliktust Kis-Benedek József. A biztonságpolitikai szakértő beszélt arról is, hogy Irán a Nyugat által eddig nem ismert rakétákkal támadott, amelyek nagyon gyorsan elérték Izrael területét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 2. 04:50
×
×
×
×