eur:
389.53
usd:
361.87
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Elmenekült a herceg ifjú felesége: "Szexrabszolgaként bántak velem"

Visszamenekült a családjához Dzsakartába egy amerikai-indonéz modell, aki álomesküvőn ment hozzá tíz hónapja egy malajziai herceghez, mivel azt állítja, hogy erőszakoskodtak vele, fogva tartották és nyugtatózták, úgy kezelték, mintha állat vagy tárgy volna.

A 17 éves Manohara Odelia Pinot arról panaszkodott, hogy férje, Tengku Temenggong Mohhamad Fakhry, Malajzia Kelantan államának hercege fogva tartotta őt palotájában, ahol szexrabszolgaként bántak vele.

"Úgy bánt velem, mint egy állattal. Mintha a tulajdona volnék. Így mindig a szobámba kellett lennem, és bármikor bejöhetett hozzám, és játszhatott velem, akár akartam, akár nem. Tárgyként kezelt" - mesélte a lány a férjéről.

Édesanyja, Daisy Fajarina elmondta, hogy a család ügyvédje be fogja perelni a 31 éves herceget, ugyanakkor kritizálta a malajziai és indonéz hatóságokat, amiért nem tesznek meg mindent, hogy felderítsék a történteket.

A herceg tavaly augusztusban vette el a modellt, akit egy szavazáson beválasztottak a legszebb száz indonéz nő közé. Manohara októberben hazament, mivel nem bírta a bánásmódot, de februárban "visszarabolták".

Naponta kényszerítették olyasmire, amit nem szeretett volna megtenni, ugyanakkor kínzás terhe mellett vidáman kellett viselkednie a nyilvános eseményeken. Állítása szerint őrök vigyáztak rá, hogy ne hagyja el a szobáját, és nyugtatókkal injekciózták be.

Akkor szökött meg, amikor férjével Szingapúrba utazott az előző hétvégén, mivel a herceg édesapját, II. Szultán Iszmail Petra Sahhot ott kezelik, és őt látogatták meg. A lány a szingapúri Royal Plaza Hotelből lépett le.

A liftben elutasította a nyugtatót, amelyet a testőre akart beadni neki, és többször is megnyomta a vészjelző gombot, mire a rendőrség egy másik emeletre vitte, egy másik szobába. Közölték a herceggel, hogy letartóztatják, ha nem engedi el a lányt, mivel Szingapúrban senkit nem kényszeríthetnek olyasmire, amit nem akar.

A lány anyja Dzsakartából repült Szingapúrba. A család jogásza szerint a lánynak orvosi vizsgálatra kellene mennie, hogy bebizonyítsa állításait. Az indonéz külügy mindent megtesz Pinot érdekében. A maláj kormány viszont nem foglalkozik az üggyel, legalábbis nem indítanak eljárást.

A herceg egy barátja, Mohd Saberi azt mondta, Pinot a férje beleegyezésével tért vissza Indonéziába. A hercegi család tagadja, hogy rosszul bántak volna a lánnyal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×