eur:
389.57
usd:
361.76
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A szendvics sem jobb a gyorsételnél

Az egyre népszerűbb előre csomagolt szendvicsek közel annyi sót és zsírt tartalmaznak, mint több zacskó csipsz - derült ki egy brit internetes oldal vizsgálatából.

Rohanó világunkban egyre több boltban kapható, előre csomagolt szendvicset vásárolunk. Sokan a gyorséttermek kínálta hamburgerek helyett választják őket, azzal a hiszemben, hogy egészségesebben étkeznek.

A brit Which? internetes oldal felmérése azonban rávilágított arra, hogy a készszendvicsek sem egészségesebbek, mivel legalább annyi sót és telített zsírt tartalmazhatnak, mint a gyorsétteremláncok által kínált ételek. Sőt, egyes szendvicsekbe annyi sót raknak, mint 12 zacskó csipszbe - írja a Daily Mail.

A honlap szakértői arra is felhívták a figyelmet, hogy még a csirkehúst és salátát tartalmazó szendvicsek tápanyagtartalma is aggodalomra adhat okot, mert bár kevesebb zsír van bennük, mint egy hamburgerben, sótartalmuk megegyező lehet.

"A szendvics egészségesebb választásnak tűnik, pedig sokkolóan nagy mennyiségű sót, cukrot és zsírt tartalmazhatnak, ráadásul nem is mindig tüntetik fel a pontos összetevőket a csomagoláson" - nyilatkozta a honlap szerkesztője, Martyn Hocking.

A Brit Szendvicsszövetség adatai szerint a szigetországban évente 5,5 milliárd szendvics fogy. "A legnagyobb élelmiszerláncok készséggel adnak információt a szendvicsek összetevőiről, ha ezt a fogyasztók igénylik" - olvasható a szervezet közleményében, amelyben azt is hangsúlyozzák, hogy az élelmiszeripar óriási lépéseket tett annak érdekében, hogy csökkentse az élelmiszerekben sót és a zsírt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×