eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Most megtudhatja, hogyan szüntethető meg a viszketés

A mindennapi tapasztalatokból tudni lehetett, hogy a bőr viszketése a vakarással megszüntethető vagy legalább csillapítható, ám a tudományos magyarázattal eddig adósak voltak a kutatók. A Minnesotai Egyetem kutatócsoportjának legfrissebb tanulmányából kiderülnek az okok is.

A tudósok kimutatták, hogy a vakarással azért enyhíthető a viszketés, mivel ez blokkolja az aktivitást a gerincvelő azon idegsejtjeiben, amelyek a viszketés érzését továbbítják az agy felé. A kutatásból kiderült az is, hogy ha máskor vakarjuk a bőrünket, annak nincs olyan hatása, hogy gátolja az idegsejtek aktivitását.

A kutatás vezetője, Glenn Giesler bízik benne, hogy a tanulmány révén hatékonyabban lehet kezelni a krónikus viszketést.

A Wake Forest Egyetem bőrgyógyász-szakértője, Gil Yosipovitch szerint a megállapítások jelentősek, mivel a viszketés millióknak okoz problémát.

Több mint 50 betegség van, amely viszketést okoz, köztük az övsömör és a Hodgkin-kór.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ha ekkora barátaink a lengyelek, miért nem kereskedünk velük többet?

Ha ekkora barátaink a lengyelek, miért nem kereskedünk velük többet?

Magyarország külkereskedelme az elmúlt évtizedekben jelentősen átalakult, és bár a lengyel-magyar gazdasági kapcsolatok tartották a lépést a változással, kiugró teljesítményről nincs szó, hiába a szoros kulturális és politikai kapcsolatok. A Lengyel-Magyar Gazdasági Kamarával együttműködésben készült cikkünk annak jár utána, hogy milyen hasonlóságok és különbségek vannak a lengyel és a magyar üzleti környezetben, valamint hogy milyen kihívásokkal nézhetnek szembe magyar cégek, amikor belépnének a lengyel piacra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×