eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Ibolyanap húsvétkor Gödöllőn

Harmadik alkalommal borul virágba a Gödöllői Királyi Kastély április 12-én. Az évente visszatérő egész napos esemény - amely Erzsébet királyné kedvenc virágának jegyében zajlik - színes és ingyenes programokkal várja az ide látogató családokat.

Erzsébetet élete számos területén elkísérte e kedves tavaszi virág színe, illata, sőt íze is, mert kedvelte az ibolyákkal díszített bonbonokat is. Lakosztályát ibolyakék kárpitokkal burkolták, és amikor megérkezett Gödöllőre, a kertbe árvácskát és ibolyát ültettek.

Erre a hagyományra építve kora tavasszal virágba borul a kastély - tájékoztatta az MTI-t a szervezők - és színes programokat kínálnak egy kellemes családi kiránduláshoz.

Húsvét vasárnapjának délelőttjén 10 órakor a Virágkeringő dallamára megnyitja kapuit a kastély, majd a Hahota Gyermek Színház vidám előadása szórakoztat kicsiket és nagyokat. Közben az Erzsébet-hasonmás verseny nyertese, a kastély háziasszonya, Szabó Dóra várja "audiencián" az elé járulókat.

Délben tavaszi dallamok hangzanak fel egy koncerten, majd János vitéz története elevenedik meg a színpadon. A Barokk Színházban délután Egy udvarhölgy naplójából címmel könyvbemutató lesz, Festetics Mária udvarhölgy emlékirataiból hangzanak el részletek. A nap zárásaként az Ewald Quintett előadásában hallgathat a közönség népszerű műveket, rézfúvóson.

A kastély belső udvarán dísznövény- valamint kézműves vásár lesz. A földszinti rendezvénytermekben kézműves-foglalkozások és játszóház kapnak helyet. A parkban ki lehet próbálni, milyen is lehetett hintón bejárni a környéket és lovaglásra is lehetőség nyílik. A gyerekeket nyuszisimogató és húsvéti kalandpark várja.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×