eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A sok tetoválás az alacsony önbecsülés jele lehet

Ha David Beckhamhez hasonlóan valaki tetoválásokkal fedi be testének jelentős részét, akkor valószínűleg nincs nagyon megelégedve önmagával - legalábbis ez derült ki egy brit kutatásból.

A liverpooli Hope Egyetem vizsgálatában 48-an vettek részt, közülük sokaknak szinte az egész testét tetoválások borították. Ez a fajta testművészet újra virágkorát éli, miután olyan nemzetközi sztárok, mint Amy Winehouse, Angelina Jolie vagy David Beckham is előszeretettel mutogatja tetoválásait.

A brit egyetem kutatásából azonban kiderült, hogy azok, akiknek három vagy több tetoválásuk van, valószínűleg nem becsülik kellőképpen magukat. "A vizsgálat eredménye azt feltételezi, hogy a tetoválások nem csak divatkellékek, hanem az önbecsüléssel is szorosan összefüggnek" - mondta Marie Randle, a kutatás vezetője.

A kutatók azt találták, hogy nemcsak az önbecsülés hiánya állhat a mögött, hogy valaki elhatározza: tű alá fekszik, és rajzot vagy feliratot véset a bőrére. Sokan ugyanis vallási, esztétikai vagy érzelmi okokból tetováltatnak.

A vezető kutató hozzátette: nem mindenkinek alacsony az önbecsülése, aki teletetováltaja testét - jó példa lehet erre David Beckham.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×