eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Õzek tartják rettegésben a kutyákat

Ki gondolta volna, hogy egy kutya és egy őz párharcából az utóbbi kerül ki győztesen - márpedig egy angol vidéki kisvárosban ez történt. A gazdik kedvenceit ugyanis egy különösen veszélyes őzfajta tartja rettegésben.

Az angliai Bedfordshire vidékén egyre több bejelentés érkezik arról, hogy a kutyákat őz támadja meg. A kínai vízi őz különösen veszélyes: bár egy méternél is alacsonyabb, és nem nyom többet 15 kilónál, a hím példányoknak van egy titkos fegyverük, egy akár nyolc centiméterre megnövő agyar.

A Daily Mail tudósítása szerint a legutóbbi áldozata egy Perdita nevű Jack Russel kutyus, akire sétálás közben támadt rá az őz. Az ebet két gyerek vitte ki a szabadba, amikor az erdőben rátámadt, és megsebesítette a kutya hátát, hasát, valamint nyakát.

A vérző állatot azonnal orvoshoz vitték. Bár a kutya gazdái azt hitték, hogy az eb azért vérzik, mert egy szögesdrót kerítésen akadt fenn, az állatorvos már rögtön tudta, honnan származnak a súlyos sebek. John Wakely a lapnak nyilatkozva elmondta: 30 éves praxisa alatt még nem tapasztalt ilyet.

Perdita előtt már négy sérült kutya került az állatorvos kezei közé, hasonló sebekkel. A szakember felhívta az gazdik figyelmét: a kínai vízi őz szeret elrejtőzni a fűben, és ha megzavarják a pihenésében, támad, harap és a megnyúlt szemfogával öklel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×