eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Rózsaszín delfinre bukkantak - nézze meg!

Az Egyesült Államokban egy teljesen rózsaszín palackorrú delfint fedeztek fel egy tóban. Akkora látványosság lett az állatból, hogy környezetvédők felszólították a turistákat: hagyják végre békén a rózsaszín delfint.

Először Erik Rue.nak sikerült lencsevégre kapni a különleges emlőst, amely valójában albínó. A rózsaszín palackorrú delfin az Egyesült Államok délnyugati részén található Calcasieu tóban bukkant fel. A 42 éves hajós beszámolója szerint az emlős teljesen rózsaszín, a szemei viszont pirosasak, és többnyire anyja oldalán úszkál a tóban.

A férfi szerint az állat egészségesnek tűnik, és a színétől eltekintve teljesen normális, bár kevesebbet merészkedik a felszínre, mint társai.

"Soha nem láttam még ilyen színű delfint" - csodálkozott Regina Asmutis-Silvia, a Bálna és Delfin Természetvédelmi Tátsaság biológusa, aki szerint csodálatos állatról van szó, de az embereknek óvatosnak kell lenniük: csak a távolból figyeljék, ne zaklassák. A szakértő elmondta: a rózsaszín emlős valójában albínó lehet, erre utal a pirosas szeme is.

Az Amazonas folyóban hasonló színű folyami delfinek élnek.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×