eur:
386.99
usd:
355.89
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál

Nézze meg a kopasz kutyát, amelyet Obamára akarnak sózni!

Peru egy rendkívül csúnya, de allergiások számára is veszélytelen kutyát ajándékozna az új amerikai elnöknek, aki megígérte a lányainak, hogy egy kiskutyával együtt költözhetnek be a Fehér Házba.

Amióta az elnöknek választott Barack Obama első beszédében megígérte a lányainak, hogy megkapják a beígért kiskutyát, a sajtóban megindult a találgatás, hogy vajon milyen fajta eb fog beköltözni az Obama-családdal a Fehér Házba.

Az Egyesült Államok 44. elnökének nem lesz annyira egyszerű megtartania az ígéretét, ugyanis a nagyobbik lánya, a tízéves Malia allergiás a kutyaszőrre.

Egy perui állatbarát csoport tagjai azt állítják, tudják, milyen kutya lenne legalkalmasabb a Fehér Házba: egy szőrtelen és fogatlan fajta, amely az inka uralkodók kedvenc háziállata volt.

A perui szőrtelen kutyát már 3 ezer évvel ezelőtt is tenyésztették, és gyakran ábrázolták a spanyol hódítás előtti kerámiákon. A mai szakértők hangoztatják: tökéletes választás azoknak a családoknak, ahol allergiás gyerek él.

A peruiak szerint ennek a kutyafajtának az átlagosnál magasabb a testhőmérséklete, így segítenek enyhíteni az asztma és a köszvény kellemetlen tüneteit is.

"Egy kan kutyakölyköt akarunk ajándékozni Obama lányainak, így élvezni tudják a kutyával a játékot anélkül, hogy az irritálná szervezetüket" - mondta a perui szőrtelen kutyák szövetségének munkatársa. Claudia Galvez az ajánlatról levélben értesítette a limai amerikai nagykövetséget, és reméli, hogy az Obama-család elfogadja a szervezet ajándékát.

Ha a megválasztott amerikai elnök valóban igent mond, akkor Fülest, a 4 hónapos fajtiszta szőrtelen peruit küldenék el Obamáéknak. Galvez hozzátette: ha a szóban forgó eb Amerikába kerülne, akkor át kéne keresztelni Machu Picchu-ra, hogy így tisztelegjenek az inka birodalom egykori fellegvárának emléke előtt.

A Fehér Ház és az amerikai politika egyik főszereplője lesz a kutya, amelyet Obamaék választanak. A még hivatalban lévő George W. Bush Barney és a first lady Miss Beazley nevű kutyája többször is a hírek között szerepelt. Hasonlóan népszerű volt Bill Clinton labradorja, Buddy is, aki állandó rettegésben tartotta a Fehér Ház macskáját, Zoknit.

Címlapról ajánljuk
Demkó Attila: Harkiv elfoglalásához kevés az ottani orosz erő

Demkó Attila: Harkiv elfoglalásához kevés az ottani orosz erő

Miközben az amerikaiak továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy fegyvereiket csak Ukrajna megszállt részein vethetik be orosz erők ellen, egy ukrán katona a The Telegraph-nak arról beszélt, hogy az ukrán seregek frusztráltak amiatt, hogy tétlenül kell nézniük Vlagyimir Putyin katonáinak felsorakozását a határövezet orosz oldalán, és így Harkiv el fog esni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×