eur:
385.89
usd:
355.41
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Négy mítosz a jó szexről

Azt hiszi, mindenkinek tökéletes a szexuális élete - kivéve Önt és a partnerét? Bármilyen hihetetlen, könnyebb javítani a helyzeten, mint gondolná - elég, ha nem hisz el mindent, amit mások állítanak. A jó szexszel kapcsolatos négy legismertebb hiedelemnek ugyanis nincsen semmiféle valóságalapja.

Első mítosz: Nem megy, ha mindkettejüknek nincs hozzá kedve

Teljesen normális dolog, ha az esetek 15 százalékában valamelyiküknek nincs kedve a szexhez. Annyi mindentől függ ez: az időzítéstől, a hangulattól, az előjáték intenzitásától, a stressztől - és még sorolhatnánk.

Mégsem jó, ha megvárják, amíg mind a ketten egyformán kívánják a szexet, mert lehet, hogy ilyen alkalom nincs is. Szeretkezzenek, amikor csak lehet - és ne higgyék, hogy ha egy éjszaka kimarad, akkor már válságban is van a kapcsolatuk! Nem árt persze izgalmassá tenni a szeretkezést új pozíciók és helyek kipróbálásával, esetleg szexvideók nézésével.

Ha azonban egyikük vagy mindketten eljutnak odáig, hogy soha nincs kedvük a szexhez, akkor érdemes terapeutát vagy orvost felkeresni, és kideríteni, nincs-e valamilyen egészségügyi probléma a háttérben.

Második mítosz: A spontán szex a legjobb

A modern életvitelből következik, hogy amit nem tervezünk meg előre, azt nem is tesszük meg - és ez alól a szex sem kivétel. Ha mindig arra vár, hogy a dolognak magától kell megtörténnie, akkor esetleg nagyon hosszú ideig kell majd nélkülöznie a szexet. Ha azonban előre beírja a naptárba, mikor akar rá sort keríteni, az már egyfajta elkötelezettséget és "biztosítékot" jelent - ráadásul olyan valamit, amelyet előre vár és remél.

Jennifer Berman, a témával foglalkozó amerikai szakértő (a cikk szerzője) azt javasolja a pácienseinek, hogy egy hétre előre tervezzék minden egyes intim együttlétüket, a szextől az ölelésig. Azt tanácsolja, hogy erre olyan időpontot válasszanak, amikor csak egymásra tudnak figyelni, elfelejtkeznek az aggodalmaikról, a napi gondokról. Ha ilyenkor nem foglalkoznak mással, könnyen úgy érezhetik magukat, mint az első randik idején.

Harmadik mítosz: Hetente legalább háromszor muszáj szeretkezni

A rendszeres szexuális együttlét táplálja a kapcsolatot, de az már rosszra vezet, ha a mennyiség bűvöletében élünk. A legboldogabb párok sem szeretkeznek okvetlenül minden nap, sőt, még hetente kétszer-háromszor sem.

A lényeg az, hogy a szeretkezések gyakorisága mindkét fél számára kielégítő legyen. Ha ez nem így alakul, akkor érdemes erről a hálószobán kívül beszélni, valahogy így: "Már nem szeretkezünk olyan gyakran, mint régebben, és ez zavar engem".

Azt sem szabad elfelejteni, hogy az egészséges nemi élet nem csak szexből áll. Az intimitást öleléssel, a másik kezének megfogásával, egy-egy apró csókkal is fenntarthatjuk.

Negyedik mítosz: A jó szex sokáig tart és lassú

Kevesen engedhetik meg maguknak manapság a komótos szeretkezés luxusát. Ha ragaszkodunk ahhoz, hogy sokáig tartson, akkor arra kényszerülünk, hogy ritkán, talán csak a nyaralás idején bújjunk ágyba a párunkkal.

Mi a megoldás? Szokjon hozzá a gyorsasághoz! A gyors szeretkezést vegye úgy, mint egy szex-nassot, amelytől visszanyeri az energiáját. Annak érdekében, hogy még izgalmasabb legyen, keressenek új helyszíneket: az ötperces szex tökéletes lehet, ha olyan helyen kerül rá sor, ahol még soha nem szeretkeztek - például a zuhany alatt vagy a nappali kanapéján.

Címlapról ajánljuk
Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Egy tehéntől kapta el a madárinfluenza vírusát egy tejtermelő az Amerikai Egyesült Államokban. A fertőzést idejében megállították, ezért a gazda megúszta egy szemgyulladással; még felső légúti tünetek sem alakultak ki nála. Ez az első bizonyított eset, hogy a H5N1 szarvasmarháról emberre terjedt át, emberről emberre viszont még mindig soha – mondta az InfoRádió által megkérdezett víruskutató.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×