eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

"Ha leadsz egy kilót, mi adunk egy kiló ennivalót az éhezőknek"

Két világ baját igyekszik egyszerre kezelni a Weight Watchers szervezet új programja: a kövérséget és az éhezést. Ahány fölös kilót sikerül elhízott tagjainak leadniuk, annyi kilónyi élelmiszert juttat azokba az országokba, ahol hatalmas tömegek tengetik életüket alultápláltan.

A statisztikák elszomorítóak. Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint jelenleg 1,6 milliárd kövér ember él a Földön, ugyanakkor 862 millióan rosszul tápláltak, éheznek. Az alultáplált gyermekek gyakran éhen halnak és szinte állandóan betegek.

A Weight Watchers nemzetközi szervezet október közepéig tartó hathetes programja a "Fogyj a jóért!" címet kapta. A szervezet tagjai tudatják, milyen mértékben sikerül súlytöbbletüket csökkenteni ebben az időszakban, a nemzetközi hálózat vezetése pedig két, éhezés ellen küzdő szervezetnek juttat el maximum egymillió dollárt ugyanannyi kilónyi táplálék vásárlására.

A Weight Watchers óriási hálózat, nemcsak az Egyesült Államokban, hanem szerte a világon hetenként 50.000 találkozót szervez az egészséges táplálkozás ismertetése végett, a megfelelő testsúly elérése, fenntartása céljából. Támogatják az egészséges élelmiszerek forgalomba hozatalát is és olyan termékek előállítását, árusítását, melyek biztosítják a megfelelő étrendet.

David Kirchhoff, a Weight Watchers jelenleg elnöke elmondta: a mozgalmat azért szervezték, mert sokak számára ez lehet az első lépés az egészséges életmód irányába. Ugyanakkor ezzel segítenek azoknak, akik rosszul táplálkoznak, éheznek.

A fogyókúrások által leadott kilókért a nélkülözőkhöz küldött pénz egyik címzettje egy olyan szociális szervezet, amely az Egyesült Államokban működik, célja az, hogy az USA területén ne legyen éhező gyermek. A másik szervezet, az "Éhezés elleni akció" a világ minden országában segíti a menekülttáborokban nyomorgókat.

A program résztvevőit a legkülönbözőbb módokon, szórólapok, videó anyagok útján tájékoztatják, hogy túlsúly esetén már a testsúly öt százalékának leadása jelentősen csökkenti a szív- és érbetegségek kockázatát, alacsonyabb lesz a koleszterin szint és a vérnyomás. Az éhezőknek pedig minden falat számít: az életüket jelenti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nem tiltani, hanem tanítani kell az iskolában az AI-használatot

Nem tiltani, hanem tanítani kell az iskolában az AI-használatot

A mesterséges intelligencia korszakának hajnalán az egész oktatási rendszer célja és eszközrendszere megérett egy jelentősebb újragondolásra - mondta a Pénzcentrumnak adott interjújában Balogh Petya, a Cápák között angyalbefektetője. Mint mondta, manapság a sikeres karrierhez nem lexikális tudásra van szükség, hanem kreatív és hatékony problémamegoldásra, ezt viszont szerinte nem tanítják a magyar iskolákban. Az STRT Holding vezérigazgatójával arról is beszélgettünk, mennyire könnyű vagy nehéz 2024-ben fiatalnak, kezdő vállalkozónak lenni Magyarországon, és kiderült, az RTL Cápája mit gondol arról, hogy manapság egyre több az influencer-vállalkozó. Arról pedig már a május 9-i GEN Z Fest 2024-en fog beszélgetni, hogy szerinte bátorság vagy értelmetlen hősködés-e manapság fiatalon vállalkozni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×