eur:
389.15
usd:
363.41
bux:
68076.78
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A gyerekek azt hiszik, minden felnőtt kábítószeres

Minden ötödik gyerek meg van győződve arról, hogy a szülei kipróbálták a kábítószert, és minden tizedik szerint még mindig drogoznak - derült ki egy brit felmérésből. A szülők nem ennyire gyanakvóak; a megkérdezetteknek csak az egy százaléka hiszi, hogy a gyereke kábítószerezik.

A felmérést a kábítószeresekkel és alkoholistákkal foglalkozó jótékonysági szervezet, az Addaction készítette.

Mint kiderült, a gyerekek fele szerint a szülei "megértően viszonyulnak" a kábítószerhez. Ennek az Addaction szerint az a magyarázata, hogy a mai szülők jobban ismerik a kábítószereket, hiszen ahhoz az "extázis-nemzedékhez" tartoznak, amely az 1980-as években nőtt fel.

Ezek a szülők, akik ismerik a kábítószereket, könnyebben is beszélnek róla a gyerekekkel.

Ami a megkérdezett gyerekeket illeti, 90 százalékuk azt válaszolta, hogy "ellenzi a kábítószert", és tízből kilenc azt állítja, hogy a barátai "csekély vagy semmilyen" nyomást nem gyakorolnak rá annak érdekében, hogy kipróbálja a drogot.

Csak minden 10. megkérdezett gondolja úgy, hogy "király dolog" a hírességek kábítószerezése - ám ugyane jelenség rossz hatása miatt a szülők kétharmada aggódik.

A felmérés során 2000 felnőttet és 500, 14-18 év közötti gyereket kérdeztek meg.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×