eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Leleplezték az UFO-t a Discovery űrhajósai

Egy ismeretlen eredetű repülőtárgyra és egy kidudorodásra lettek figyelmesek a Discovery amerikai űrrepülőgép asztronautái, de később tisztázták a problémát - közölte pénteken a NASA.

Az amerikai űrkutatási hivatal beszámolója szerint a leszállásra készülő legénység tagjai az utolsó ellenőrző vizsgálatok során azt vették észre, hogy egy 30-45 centiméter hosszú négyszögletes tárgy úszik hajójuk hátsó része felől a jobbszárny felé. Később pedig az ugyancsak az űrsikló hátsó részén lévő függőleges vezérsík baloldalán egy kidudorodást pillantottak meg. Mindkét jelenségről video- és fényképfelvételeket készítettek, és azokat hazaküldték a földi irányításnak.A NASA mérnökei a lebegő tárgyat egy kapocsként azonosították, amely két másikkal együtt arra szolgál, hogy rögzítse a vezérsík hátsó felületének hőszigetelését. "Nem tényező leszálláskor" - mondta Terry Virts asztronauta. "Már tért vissza hajó ennek elvesztésével" - kommentálta az irányító központ.

A kidudorodásról azt állapították meg, hogy nem létezik, valószínűleg csak optikai csalódásról volt szó, amelyet a bizonyos szögben beeső fény okozott. "Egyáltalán nem aggódunk. A Discovery nagyon jó formában van" - mondta Mark Kelly, a gép parancsnoka.

Az űrhajósok folytatták felkészülésüket a landolásra. A repülési tervnek megfelelően a Discovery közép-európai idő szerint szombat délután negyed hatkor száll le a Floridában lévő Kennedy Űrközpontban. Az időjárási viszonyok kedvezőek.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×