eur:
389.55
usd:
363.81
bux:
68081.74
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Válási hullám áldozatai a férfiak

Több mint félmillió idős ember él magányosan, rokoni vagy baráti kapcsolatok nélkül - derül ki egy nemrég közzétett brit jelentésből, amely szerint az elvált férfiak gyerekei alig látogatják magányosan éldegélő apjukat.

A brit idősek a hetvenes évek válási hullámának áldozataivá váltak - állítja egy angol tanulmány, ami fényt derít az idősek magányos életére. A vizsgálatban megkérdezett 5 felnőttből egy ugyanis azt mondta, hogy egyáltalán nincs kapcsolata idős apjával, négyből egy pedig állította: túl elfoglalt ahhoz, hogy kapcsolatot tartson fenn vele.

Nagy-Britanniában a hetvenes évek válási hullámmának következtében több mint félmillió férfi él jelenleg egyedül, a külvilágtól szinte teljesen elzárva. Közülük ugyanis kevesen vannak olyanok, akik valamelyik családtagjukkal valamennyire is tartják a kapcsolatot - legtöbbjük lakásuk csapdájában, mindenfajta emberi kontaktus nélkül éli hétköznapjait.

Az elváltak generációja - így nevezik azokat a most a hetvenes éveikben járó férfiakat, akik az 1969-es liberális reformoknak köszönhetően tömegesen váltak el feleségüktől, és a bíróság a gyerekeiket az anyának ítélte.

A felmérést készítő egyik szervezet, a Help the Aged munkatársa szerint rendszeres telefonhívással, látogatással vagy levélküldéssel csökkenteni lehet az idősek szociális elszigetelődését.

Anyu és Apu Bank

Egy másik felmérés arra is rávilágított, hogy a szülők harmada pénzügyileg támogatja felnőtt gyerekeit, ám egyáltalán nem biztos, hogy visszakapják ezt a segítséget.

A rekordokat döntögető házárak, a magas diákhitelek és a növekvő életköltségek arra kényszerítik a gyerekeket, hogy egyre inkább függjenek a szülők segítségétől. Egy megtakarításokat kezelő cég, a Birmingham Midshires felmérése szerint a szülők 96 százaléka nem hisz abban, hogy gyerekeik valaha is olyan helyzetbe lesznek, hogy ők is támogatni tudják majd a nehéz helyzetbe került szülőket.

Tim Hague, a cég vezetője úgy véli: az Egyesült Királyságban egy olyan generáció nő föl, amelynek élete az Anyu és Apu Banktól függ.

A felmérés szerint az idős emberek többsége nem engedhetné meg magának, hogy segítsen gyerekének, de nem tudnak nemet mondani.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×