eur:
389.82
usd:
362.84
bux:
68086.12
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kisebesedett a baba teste a mérgező kanapétól

Mérgező anyagokat tartalmazó kanapétól szerzett fájdalmas égési sérüléseket egy kilenc hónapos csecsemő Nagy-Britanniában. Archie felhólyagzott bőre miatt kórházi kezelésre szorul.

A kilenc hónapos Archie Lloyd-Bennett egész testét elborítják a fájdalmas hólyagok, amelyek a "mérgező" kanapén való fekvéstől alakultak ki. A kisfiú hétféle testápolót, kenőcsöt és tablettát kap, hogy állapota ne romoljon tovább.

Archie egyike annak a legalább ezer embernek, akinél allergiás reakciót vált ki az egyik, Nagy-Britanniában igen népszerű és kelendő bőr ülőgarnitúra. A bútor Kínában készült, és szakértők nem zárják ki, hogy sokkal több embernél okoz allergiát, akiknek azonban az állapotát még nem hozták összefüggésbe a kanapéval.

A 600-850 font közötti összegért kapható kanapét egy nagyon erős gombaölő szerrel kezelték, hogy a raktározás alatt ne penészedjen meg - ez a szer azonban súlyos ekcémát okozhat.

Az anya azonnal sejtette, hogy a kanapéval lehet baj, mert a kiütések az után keletkeztek, hogy Archie ott pihent. Az egész teste tele lett viszkető hólyagokkal, amelyek egyelőre nem múlnak, a kicsire így kesztyűt kell húzni, hogy nem vakarja véresre magát.

A bútor allergiás tüneteket okozott a család kutyájánál, Kesnél is; kihullott a szőre, így ezer fontos (307 ezer forintos) állatorvosi kezelésre szorult.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×