eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

"Szex tetszés szerint a nap 24 órájában"

A mesterséges intelligencia egyik szakértője szerint az évszázad közepére bevett dolognak számít majd egy robotnővel fenntartott viszony.

Képzeljék csak el: szex tetszés szerint a nap 24 órájában és a hét minden napján! - lelkendezik David Levy, a "Szex robotokkal: az ember-robot kapcsolat fejlődése" című munkájában.

Eszerint a humanoidák biztosítanák a viharos szeretkezést, ráadásként egy előre programozott beszélgetéssel az aktus után. A fikciót alátámasztja, hogy napról napra tökéletesedik az emberi izomzat és mozgás reprodukálása, illetve az érzelmeket és a személyiséget felidéző mesterséges intelligencia.

Novemberben a japán Vaszeda egyetem kutatói konyhai robotot mutattak be, amely főz, puha, szilikonba burkolt kezei pedig az emberi kézzel is képesek együttműködni.

David Levy szerint a Gigolo Joe szexuális robot, amelyet Jude Law testesített meg Steven Spielberg A.I. című filmjében, negyven éven belül valósággá válhat.

Más szakértők kétlik ezt. Frédéric Kaplan a lausanne-i egyetemen programozta a Sony Aibo nevű robotkutyájának agyát, de ő azt feszegeti, vajon szükség van-e olyan robotra, amely az emberre hasonlít.

"Az ember és a robot közötti interakció önmagában érdekes, nem mint emberek közötti akciók szimulálása" - fejtette ki a szakember.

Yvonne Fulbright amerikai szexológus, számos sikeres könyv szerzője szintén kételkedik abban, hogy emberek beleszerethetnének robotokba. A szakember úgy véli: a szexrobotoknak lesz ugyan némi piaca, de ez a fantazmagóriák kiélésére vágyó férfiak egy csoportjára korlátozódik majd.

Az Axis nevű japán cég ugyanakkor már gyárt egyfajta szexuális robotot. Az életnagyságú Honeydoll sebészeti minőségű szilikonból készül, és mindkét "mellén" szenzorok vannak. A Cindy nevű változat apró sikolyokat hallat, ha megnyomják a szenzort, és kényeztető szavakat sugdos a partner fülébe.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×