eur:
389.57
usd:
361.77
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Jön a tél, de lesz-e hó karácsonykor?

A hét második felében megérkezik az igazi tél. Hó is esik majd, ami az országban többfelé megmarad, de a hótakaró nem lesz vastagabb 2-3 centiméternél. Németh Lajos meteorológus az InfoRádióban azt mondta: egyelőre harminc százalék esélye van annak, hogy karácsonykor is lesz hó.

Északi áramlással nem túl nedves, ámde fagyos levegő érkezik a hét második felében Magyarországra - mondta el az InfoRádióban Németh Lajos meteorológus. A szakember szerint országszerte kisebb havazásra lehet számítani.

"Összefüggő hótakaró nem alakul ki az ország egész területén, de 2-3 centiméter hó többfelé lehet, nem csak a hegyekben" - hangsúlyozta Németh Lajos.

A hét második felében további változást jelent az időjárásban, hogy az északról érkező fagyos levegő hatására erősödik az éjszakai lehűlés, már csütörtökre virradóra is sokfelé lesz fagy, majd péntektől a jövő hét elejéig nem egy helyen akár mínusz 6 fok is lehet.

A meteorológus elmondta: tél lesz, de nem lesz rendkívüli a hideg. A hőmérséklet megfelel majd az ilyenkor megszokottnak, napközben 0, éjszaka -6 fok körül lesz.

"A hó kevés ahhoz, hogy tartósan megmaradjon. Ha lesz hó, akkor ez a hét második felében eshet. A jövő hét első napjaiban a havazás elvonul" - tette hozzá Németh Lajos.

A meteorológus szerint azt egyelőre nem tudják megmondani, hogy karácsonykor lesz-e hó. "Most az esélye harminc százaléknál nem több, de addig még van két hetünk" - mondta el az InfoRádióban Németh Lajos.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×