eur:
388.35
usd:
360.31
bux:
69016.26
2024. május 9. csütörtök Gergely

Megbüntetik a rosszul öltözött maláj taxisokat

Ezentúl jelentős összegű bírsággal kell szembenézniük a rosszul öltözött taxisoknak Malajziában. A rendelet az ingtől a cipőig előírja, mit kell hordaniuk a sofőröknek.

Fehér ing, sötét nadrág, fekete cipő - mostantól kezdve így kell felöltözniük a malajziai taxisoknak; noha eddig az utasok már annak is örültek, ha - az egyébként meglehetősen keveset kereső - sofőrök hajlandóak voltak a taxamétert bekapcsolni.

A taxisengedélyeket kiadó bizottság elnöke ugyanakkor úgy véli, hogy a sofőröknek öltözködésükben is jelezniük kell szakmai elhivatottságukat.

A rendelet megszegőinek 100-300 ringgites (körülbelül 5.500-16.300 forint) büntetéssel kell számolniuk, ami elérheti akár a háromnapi keresetüket is.

A Star című maláj napilap beszámolt arról, hogy a taxisok meglehetősen ingerülten reagáltak az új szabályra, sőt, egyikük sírva is fakadt, miután 200 ringgitre bírságolták meg.

Címlapról ajánljuk
Hszi Csin-ping: Kína támogatja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Hszi Csin-ping: Kína támogatja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután fogadta a Kínai Népköztársaság elnökét, Hszi Csin-pinget. A tárgyalások után az előzetes hírek szerint mintegy másfél tucat megállapodást írtak alá, majd sajtónyilatkozatot tett a két vezető. Orbán Viktor felsorolta az ágazatokat, amelyekben megállapodások jöttek létre. Hszi Csin-ping kiemelte: stratégiai partnerséget köt a két ország, amellyel arany útra terelik a kínai–magyar kapcsolatokat.

18 kínai-magyar megegyezés született - bejelentették a konkrétumokat

A külgazdasági és külügyminiszter számolt be azon fontosabb projektekről, amelyekkel kapcsolatban a kínai elnök és delegációjának budapesti tartózkodása idején megállapodást kötöttek. Reptéri gyorsvasút, olajvezeték, "szupergyors" határátkelőhely is létesül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×