eur:
391.25
usd:
366.47
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Remek borok a XXX. Országos Borversenyen

1955 óta rendezik meg az Országos Borversenyt. A harmincadik, jubileumi megmérettetés eredményhirdetését szerdán tartották.

A jubileumi Országos Borversenyre - amelyen nagyon jól szerepeltek a tokaji borkülönlegességek és az egri vörösborok - 484 tétel érkezett - mondta el az InfoRádiónak a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára.

Horváth Csaba hozzátette: idén, a korábbi szerény szerepléshez képest a fehérborok is "szebb arcukat mutatták".

Két nagyaranyérem, ötvenegy aranyérem és háromszázhárom ezüstérem született volna, ha nem követik azt a nemzetközi gyakorlatot, amely szerint a benevezett boroknak csak 30 százaléka kaphat ilyen elismerést - közölte a főtitkár.

A versenyen kiemelkedően szerepelt a hegyaljai és tokaji borvidék, de a rendező egri, a villányi és a kunsági borok is remekeltek - mondta Horváth Csaba.

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára szerint érdemes megkóstolni a nagyaranyérmet nyert egri kékfrankost Vincze Béla Arcanum sorozatából és a Tokaj Kereskedőház 1972-es évjáratú aszúborát, amely a tokaji kategória győztese lett.

Horváth Csaba felhívta a figyelmet a Gál Pincészet kékfrankos rozéjára, a Hilltop Neszmély zöld veltelínijére, amely a legjobb fehérbor lett idén, és Nyakas Budai Irsai Olivérje is, amely, mint mondta, "csak egy nyakhosszal maradt le a kategóriagyőzelemről.

A pezsgők között a Törley jubileumi cuvée-je lett a legjobb - fűzte hozzá a főtitkár.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×