eur:
389.7
usd:
361.66
bux:
68510.69
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Öszvérháton fél Amerikán keresztül

Több szövetségi államon is keresztülvágott egy munkát kereső amerikai férfi, akinek elvették a jogosítványát, így kénytelen öszvérháton utazni.

Rod Maday szülővárosából, a Minnesota állambeli Boy Riverből indult, és hat hét alatt ért a Wyoming államban lévő Gillette-be.

"Körülbelül 1.500 mérföldet (mintegy 2.400 kilométer) tettem meg, a nyereg által okozott sebek is bizonyítják" - jelentette ki a férfi.

Rod Maday-nek tíz évvel ezelőtt vették el a jogosítványát, és nem talált munkát Minnesotában. Hallotta, hogy Wyomingban milyen jól fizető állások vannak, ezért felkerekedett.

Az útnak két öszvérrel vágott neki, de egy hónappal ezelőtt mindegyik elkóborolt, és az egyiket elütötte egy autó, el is kellett altatni.

A férfi szakadt trikóban, koszos farmerban, sarkantyúban és cowboykalapban lépett be a gillette-i munkaközvetítő irodába, de nem maradt sokáig, mert előző este, amikor befelé tartott a városba, fiatalok kellemetlen dolgokat kiabáltak neki.

Rod Maday így ismét felkerekedett, öszvérével együtt folytatta útját a Bighorn-hegység felé, ahol reményei szerint kaphat munkát, de leszögezte, hogy nem akar megválni az állatától, amely a legjobb barátja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×