eur:
385.59
usd:
354.2
bux:
68673.84
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Egyelőre még macerás az e-ügyintézés - teszt!

Ügyfélbarát és bürokráciamentes közigazgatás kialakításán dolgozik a kabinet - a kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter bejelentése szerint. A célkitűzés üdvözlendő, hiszen az e-ügyintézés az InfoRádió tesztje szerint ma még nem nevezhető gördülékenynek.

Draskovics Tibor új gondolkodásmódot ígér a hivatalok részéről. A cél az, hogy a lehető legtöbb ügyet el lehessen intézni az interneten keresztül, anélkül, hogy be kelljen menni egy intézménybe.

Teszteltük a rendszert

Ma azonban az e-ügyintézés pestiesen szólva "macerás", amit az InfoRádió tesztje is igazolt. Munkatársunk egy hétköznapi ügy, a gépjármű átíratás intézésére szeretett volna csupán bejelentkezni az egyik kerületi okmányirodába.

Eleinte úgy tűnt, minden megy, mint a karikacsapás. A böngésző gyorsan betöltötte a www.magyarorszag.hu oldalt, sőt az "Időpontfoglalás okmányirodába" címszó alatt nem várt bizakodással kecsegtetett az a mondat, amely szerint bizonyos ügyekben ügyfélkapus regisztráció nélkül is időpont foglalható. Az átíratás ilyen!

Igen ám, de következett a szolgáltatás indítása. Találomra (13.-án) az egyik legnagyobb budapesti kerületbe, a XIII.-ba próbáltunk időpontot kérni, a közeljövőre.

Lássuk csak! Legördülő menü: "járműigazgatási ügyek", "gépjármű átírás", "tovább az időpont kiválasztásához". Nos, a holnapi nap épp' megfelelne, mert az ügy nem tűr halasztást, mi lesz, ha megállít a rendőr.

"Nincs lefoglalható időpont"

Az enter parancs után azonban a következő üzenet jelent meg: "augusztus 21-ig sajnos nincs lefoglalható időpont, kérem válasszon egy másik hetet ügye elintézéséhez!"

Hát jó. Igaz, már csak kíváncsiságból, de nézzük a következő hetet! Augusztus 22., 23., 24., 25., 26.: egyik napra sincs lefoglalható időpont. Augusztus 13-án az e-ügyintézés jóvoltából tizennégy nappal későbbre, augusztus 27-ére lehet leghamarabb gépjármű átíratásra bejelentkezni.

Ennyit egyelőre az "ügyfélbarát és bürokráciamentes" közigazgatásról. Marad a hagyományos sorban állós, sorszámtépős módszer.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×