eur:
393.52
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Telibe kapta a kirándulóhajót a leszakadó jégtábla

Tizennyolc ember megsérült - közülük kettő súlyosan - egy leszakadó jégtáblától Norvégia partjainál.

Az orosz kirándulóhajó fedélzetén 72 turista - köztük 50 brit - és a 22 fős személyzet tartózkodott. A hajó a Svalbard-szigeteknél járt, ezer kilométerre az Északi-sarktól.

A környék kedvelt kirándulóhely, szezonban napi húsz hajó szállítja ide a turistákat. Az Alekszej Marisevet - amelyet a baleset érte - kutatóhajóból alakítottak át.

A sérültek közül négyet a norvégiai Tromsoe kórházába szállítottak, a többieket a helyi kórházban látták el. Életveszélyes sérülést szerencsére senki nem szenvedett.

A rendőrség szerint az Alekszej Marisev a szokásosnál kissé közelebb hajózott a Horn-gleccserhez, hogy a turisták jobban megfigyelhessék, amint a jégtábla leszakad. De óvatlanok voltak: a leszakadó jégtábla nekivágódott a hajónak.

A hajó egyébként nem sérült meg súlyosan, vissza tudott térni a kikötőbe.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×