eur:
393.75
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A szerelem miatt hízik el az emberiség?

Az emberek hajlamosak olyan párt választani maguknak, akinek ugyanannyi a testzsír-tömege, mint az övék. Az elhízott pároknak pedig nagy valószínűséggel lesz kövér a gyermeke is.

Az Aberdeeni Egyetem és a városi Rowett Kutatóintézet munkatársai közös kutatásuk során megállapították, hogy az emberek nem csupán a saját társadalmi osztályukba tartozókkal hajlamosak házasodni. A párválasztásra a testzsír-tömeg is hatással van; a hasonló ezen a téren is a hasonlót keresi.

A kutatók szerint ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy az egész világon terjed az elhízás "járványa". Hiszen az elhízott szülőktől származó gyerekek nagyobb valószínűséggel fognak maguk is elhízni, mint a sovány szülők utódai.

A kutatók 42 párt vizsgáltak meg, és megállapították, hogy a két fél testzsír-tömege arányaiban nagyon hasonló. "Azt azonban még nem tudjuk, mi ennek a magyarázata. Talán az, hogy az elhízott emberek társadalmi aktivitása hasonló - vagyis nagyobb eséllyel találnak maguknak partnert az elhízottak között" - magyarázta John Speakman professzor.

A jelenség viszonylag új - tette hozzá az Aberdeeni Egyetem professzora. Míg ugyanis a negyvenes és az ötvenes években az emberek a húszas éveik elején házasodtak - mielőtt még elhíztak volna -, ma későbbre tolódott a családalapítás ideje. Viszont fiatalabban kezdenek elhízni az emberek.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×