eur:
392.81
usd:
367.97
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Új módszer a túlnépesedés ellen: második nászút

Kifizetik a második nászutat a nyugat-indiai hatóságok azoknak a pároknak, akik vállalják, hogy elhalasztják a családalapítást. Így akarják csökkenteni a népesség növekedését a világ második legnépesebb országában.

A kampány különösen azokat célozza, akik 18 éves koruknál - vagyis a legálisan engedélyezettnél - hamarabb kötöttek házasságot. A kampányt augusztus 15-én, az indiai függetlenség napján indítják be.

India egymilliárdnál több lakosával Kína után a világ második legnépesebb állama. A népesség folyamatosan nő, és az ENSZ becslései szerint az indiaiak száma 2025-re eléri az 1,5 milliárdot, 2060-ban pedig 1,7 milliárd körül stabilizálódik.

A Maharastra állambeli Szatara kerületben, ahol a kampányt kitalálták, hárommillió ember él, és évente 25 ezer pár köt házasságot. A házaspárok 85 százalékának pedig egy éven belül meg is születik az első gyermeke.

Ezen akarnak változtatni a hatóságok. "A kerületben évente 51 ezer gyermek születik. Azok a párok, amelyek két évvel elhalasztják az első gyermek vállalását, ötezer rúpiát (22 ezer forintot) kapnak - vagy választhatják a "második nászút-csomagot" - mondta a kerület egészségügyi szolgálatának vezetője.

Azoknak a pároknak, akik hajlandóak három évvel elhalasztani a gyermekvállalást, már 7500 rúpia (33577 forint) üti a markukat. A pénz azonban nem minden: a kampányban részt vevő pároknak biztosítják az ingyenes házassági tanácsadást, valamint fogamzásgátlást, és ha eljön az ideje, a gyereknevelési tanácsadást is.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×