eur:
389.55
usd:
361.91
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hideg és eső lesz a hétvégén

Bár a hét második felében ismét visszatér a nyári meleg, ez csak ideiglenes lesz: szombaton és vasárnap ugyanis a napi csúcshőmérséklet az előrejelzések szerint nem haladja meg a 21 fokot, ráadásul több helyen eső is várható, élénk szél mellett.

Kedden az ország nagy részén több órás napsütés várható. Az időnként megnövekvő felhőzetből csak egy-egy zápor fordulhat elő. Az északnyugati szelet sokfelé élénk, néhol időnként erős lökések kísérik.

A hőmérséklet kedden délután általában 21, 26, késő este 16, 21 fok között valószínű.

Budapesten a több órás napsütés mellett időnként megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem valószínű. Az északnyugati szelet gyakran élénk, néhol erős lökések kísérik. A hőmérséklet délután 24, késő este 18, 19 fok körül várható.

A hét második felében visszatér a nyár, szerdán 25, csütörtökön 27, pénteken pedig már 30 fok is lehet, a Magyarország felé sodródó alacsony nedvességtartalmú, egyre enyhébb levegőnek köszönhetően.

A hétvégén viszont ismét változékonyabbra, hűvösebbre fordul az időjárás. Több helyütt hullhat csapadék és sokfelé megerősödik a szél. A hőmérséklet maximuma szombaton és vasárnap is 21 fok körül várható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×