eur:
389.3
usd:
362.6
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Eladják a világ legöregebb működőképes autóját

Kalapács alá kerül a világ legöregebb működőképes autója augusztusban.

A gőzhajtásos járműért az előzetes remények szerint akár egymillió fontot (363 millió forintot) is megad majd új tulajdonosa.

Az 1884-ben készült De Dion Boutont szénnel kell fűteni. Nagyjából fél óra alatt képes annyi gőzt előállítani, hogy el is induljon, de akkor 60 kilométer/órás sebességgel is képes száguldani.

A jármű egy évvel azelőtt készült, hogy a német Gottlieb Daimler és Karl Benz megépítette első benzinnel működő kísérleti autóját.

A Gooding aukciós ház tájékoztatása szerint a háromkerekű De Dion Bouton 1888-ban megnyerte a világ első autóversenyét.

A francia gyártmányú járműnek eddig mindössze három tulajdonosa volt. Az autót Kaliforniában bocsátják árverésre augusztusban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×