eur:
389.61
usd:
361.88
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Elvesztette egyik mancsát, de így is jól van a ritka tigris

Egy csapdában elveszítette az egyik mancsát, de a felvételek szerint így is hónapok óta életben van egy szumátrai tigris.

A három lábon közlekedő állatot az indonéziai Tesso Nilo nemzeti parkban fényképezték le, az elmúlt hónapokban kétszer is.

A vadvédelmi szakemberek úgy vélik, hogy ez ugyanaz a tigris, amely tavaly novemberben esett csapdába, és csak a jobb mellső mancsa árát tudott kiszabadulni.

A szumátrai a tigrisek legveszélyeztetettebb alfaja, mindössze körülbelül 400 példány él már csak a vadonban. Túlélésüket nemcsak az orvvadászat, hanem az erdők pusztítása is veszélyezteti.

A Természetvédelmi Világalap (WWF) munkatársai szerint különösen elkeserítő, hogy az eset egy nemzeti parkban történt, ahol az állatoknak elvileg háborítatlanul kellene élniük.

Érdekes ugyanakkor, hogy a tigris a felvételek alapján kiváló kondícióban van, bár a szakemberek szerint így is bizonytalan a túlélése.

A WWF egyik indonéziai munkatársa arra is felhívta a figyelmet, hogy a rendkívül kevés megmaradt szumátrai tigris miatt egyetlen példány elvesztését sem engedhetik meg maguknak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×