eur:
391.25
usd:
366.47
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Kényelmesebb helyen a "Nagy Vonatrabló"

Komfortosabb börtönbe szállították át a legszigorúbban őrzött brit fegyházból az elhíresült Nagy Vonatrablás egyik elkövetőjét.

A súlyos beteg, 77 éves Ronnie Biggst kedden átszállították a kényelmesebb norwichi börtönbe a legbiztonságosabbnak tartott londoni Belmarsh fegyintézetből, hogy letöltse hátralévő 23 éves büntetését.

"Ez a józan ész győzelme. Remélem, a következő lépés az lesz, hogy szabadon engedik" - ujjongott a hírhedt vonatrabló 32 éves fia, Mike.

Hozzátette, hogy nagyrészt az új brit belügyminiszternek köszönhető a könyörületes megoldás.

"Belmarsh egy komor hely, de örülünk, hogy Ronnie egy sokkal emberibb börtönbe került át" - közölte Mike Biggs.

Már életében legendává vált


Egy tizenöttagú banda, amelynek vezetője Ronnie Biggs volt, 1963-ban követte el a kriminalisztika egyik legnagyobb bűncselekményét, a Nagy Vonatrablást.

A csapat a London-Glasgow útvonalon közlekedő vonatot támadta meg, és zsákmányolt 2,6 millió fontot (mai értékén 18 milliárd forintot).

A rendőrök hamar letartóztatták a banda tagjait, és a bíróság összesen 300 év börtönbüntetést szabott ki.

Ronnie Biggs 30 évet kapott a rablásért, de 15 hónap után megszökött a londoni Wandsworth börtönből, és kalandos életével vált legendává. Plasztikai műtéten esett át, majd hamis útlevéllel Spanyolországban, Ausztráliában, végül Brazíliában telepedett le.

A férfi 71 éves korában, 2001-ben tért vissza Nagy-Britanniába, hogy folytassa börtönbüntetésének letöltését. A híres vonatrabló egészsége jelentősen megromlott, tolószékben tölti napjait, és már három szívrohama volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×