eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Igyon a maffiafőnök borából!

A nápolyi maffia főnökétől elkobzott területen termel szőlőt egy alapítvány, amely kábítószerről leszokókat és volt rabokat foglalkoztat. A kezdet nem volt könnyű, de már eladásra kész a területről szüretelt szőlőből készült fehérbor.

A föld korábbi tulajdonosa nem más, mint Francesco Schiavone, a Camorra korábbi főnöke, akit 1998-ban tartóztattak le.

A terület ezután parlagon hevert, majd 2003-ban az Il Gabbiano (A sirály) alapítvány vezetője, Dario Campagna szociális célokra kibérelte, a szervezet által foglalkoztatott munkások pedig szőlőt telepítettek rá.

Közben sok nehézséggel kellett megküzdeni, részben a terület adottságai, részben a korábbi tulajdonos miatt. A környéken lakók például nem mertek tanácsot adni, ami nem is csoda, hiszen az elfogott maffiafőnök egyik rokona a közelben lakott.

Tavaly, az első szüret előtt még rosszabb történt: ismeretlen szabotőrök elvágták a szőlőtartó drótokat, a termés a földre zuhant és majd a fele odaveszett.

Az alapítvány azonban nem adta fel, és mostanra 10 ezer palack áll eladásra készen a Campo Libero, azaz szabad föld nevet kapó fehérborból, amely az azt megkóstolók szerint nem különleges ugyan, de tisztességes ital.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×