eur:
393.28
usd:
367.35
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Már az egészségünk sem a régi

Eddig mindenki csodáltak a születésrobbanáskor világra jött generációt. Egészségesek, vidámak, mindent elérhetnek, amit akarnak. Egy friss felmérés azonban némileg árnyalja ezt a képet.

A nyugat-európai és az Egyesült Államokban felülvizsgálták az úgynevezett baby boom korában, azaz az 1945 és 1963 között születettek egészségi állapotát.

Kiderült, hogy ők az első olyan generáció, amelynek az egészségi állapota rosszabb, mint a szüleiké.

A napjainkban uralkodó népbetegségek ugyanis jelentősen rontottak a szervezetük állapotán.

A magas vérnyomás és a magas koleszterin éppúgy igen gyakori náluk, mint a cukorbetegség. Az elhízás is sok betegséget vált ki ezeknél az embereknél.

Szakértők szerint a jövőben ezek a betegségek egyre gyakoribbak lesznek, hiszen például a középkorú emberek körében az elhízás aránya egy nemzedék alatt 3-ról 18 százalékra emelkedett.

Az egészségtelen táplálkozás, a rendszertelen étkezés, a gyorséttermi ételek és a nagy zsírtartalmú ennivalók hatására egyre gyakoribbá válnak a szív- és érrendszeri betegségek.

Egy tanulmány kimutatta, hogy Nagy-Britanniában az 55 és 64 év közöttieknek mindössze a tizede, a 65 év felettieknek pedig csak az 5 százaléka végez rendszeresen testedzést.

Miközben ezen emberek nagy része már úgy élte le az életét, hogy a napi munkáját is egy íróasztal mellett végezte el.

Sokak szerint ez a mozgásszegény életmód okolható leginkább napjaink betegségeiért. Manapság ugyanis az emberek kevesebb kalóriát visznek be a szervezetükbe, mint az '50-es években, azonban sokkal kevesebbet mozognak.

Ráadásul napjaink középkorú társadalma a cigarettától is sokkal nehezebben válik meg, mint szüleik tették.

Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában
szakértők az Arénában

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.

Závecz: hat erő is EP-mandátumot szerezhet

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×