eur:
389.62
usd:
363.65
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Sztárszakácsokat képeznek az utcagyerekekből

Utcagyerekeket és a legszegényebb családok sarjait segíti szakmához egy vietnami étterem-tulajdonos: a srácok nem csupán főzni, italt keverni és felszolgálni tanulnak meg, de elsajátítják az udvarias angol beszéd titkait is.

"Híres séf szeretnék lenni. Egyszer majd saját éttermem lesz, hogy segítsek a hozzám hasonló szegény kölykökön" - mondja a 21 éves Tran Ngoc Lam, miközben szorgalmasan dolgozik a forró konyhában.

Lam még egészen kicsi volt, amikor elveszítette az apját, így ott kellett hagynia az iskolát, hogy eltartsa a családját.

Most a Hanoi óvárosában lévő Koto étteremben tanul. A Koto a vietnami főváros egyik legrégebbi és leghíresebb templomával szemben található, és a külföldi turisták egyik kedvenc helye.

A gyerekek a program keretében nem csupán képzés, hanem szállást, ételt, orvosi ellátást - és egy biciklit is kapnak.

Ráadásul segítenek a család eltartásában is, hiszen havi 600 ezer dongot (7 ezer forintot) keresnek, és 150 ezer összejön a borravalóból is.

A programot 1999-ben indította az étterem tulajdonosa. Meglátogatta az éttermet Bill Clinton is 2000-ben, amikor a vietnami háború vége óta első amerikai elnökként az országba látogatott.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×