eur:
389.15
usd:
362.88
bux:
67977.72
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Géllel kezelhető a "férfi-klimax"

Piacra dobták a "férfi-klimax" tüneteit enyhítő gél Nagy-Britanniában. Célközönségük a negyven fölötti férfiak, akik hipogonadizmusban - a nemi mirigyek csökkent működésében - szenvednek. A kór tünetei: kopaszodás, hízás, letargia, ingerlékenység, a libidó csökkenése és merevedési problémák.

Az öregedéssel csökken a férfiak tesztoszteronszintje, izomtömege és -ereje, valamint a csontjaik sűrűsége. Hipogonadizmusban becslések szerint a negyven fölötti férfiak 12, a 80 fölöttiek 91 százaléka szenved. A tesztoszteron szintje azonban már harminc fölött elkezd csökkenni.

Az Egyesült Államokban általánosan elterjedt a tesztoszteron pótlása, évente közel 500 millió dollár (93,5 milliárd forint) értékben forgalmaznak ilyen szereket. Az európai piac még csupán 40 millió fontos (15 milliárd forintos), de folyamatosan nő, ahogy öregszik a népesség.

Mivel a tesztoszteront lebontja a gyomor, tabletta formájában nem pótolható. Ezért választotta a brit cég a gélt, amely csak receptre kapható, és 2 százalék szintetikus tesztoszteront tartalmaz.

A vállat, a felkart vagy a hasat kell vele bekenni. A szer a bőrön keresztül szívódik fel, és néhány órán belül helyreállítja a hormonszintet a legtöbb férfinél.

A tesztoszteron pótlásának azonban vannak mellékhatásai: pattanás, bőrirritáció, fejfájás, magas vérnyomás - és néhány esetben fokozott agresszió.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×