eur:
389.32
usd:
362.74
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Fagyit követelnek maguknak a politikusok

Mit sem törődve egyre növekvő népszerűtlenségükkel, újabb igénnyel álltak elő az olasz szenátorok: azt szeretnék, ha fagylalt is lenne a Szenátus éttermében.

A Szenátus épülete üzemeltetőinek írt levelében Rocco Buttiglione és Albertina Soliani úgy fogalmazott, hogy "jelentősen javítaná az életminőséget", ha az étteremben fagylalthoz is hozzá lehetne jutni.

A pénteken nyilvánosságra került levél nyomán ismét felhördült az olasz közvélemény, amely jelentős részének így is tele van a hócipője a politikusokkal.

Egy a közelmúltban megjelent, a politikusokat kövér, túlfizetett bürokratáknak ábrázoló könyv gyorsan az eladási listák élére ugrott.

A La Repubblica című lap arra is emlékeztet, hogy a fagyi nem az első a törvényalkotók gasztronómiai igényei között. Korábban sikerült több helyi specialitást is felvetetni az étlapra, és többen vettek részt borszakértői tanfolyamon is.

Ugyanakkor nem minden szenátor támogatja kollégáik fagyis akcióját. Ahogy egyikük elmondta: ez nem a legjobb üzenet, amikor minden területen vissza kell fogni a közkiadásokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×